Book tid nu
Behandling hos Retouch Clinic

Fraktioneret laser (frax)

FRAX 1550 er en fraktioneret laser og en af verdens bedste lasermaskiner. Den er især velegnet til grov og solskadet hud, nye og gamle ar, milde rynker, nye og gamle strækmærker samt dybere pigmentering i huden.

FRAX-laseren er kraftigere end den klassiske Skin Rejuvenation laserbehandling eller hudfornyelse med Intenst Pulserende Lys (IPL). FRAX-laseren opstrammer huden og efterlader den mere ensartet, mindre rynket og tydeligt forynget. Med FRAX behandler vi kun en brøkdel af væv ad gangen, hvilket fremmer en meget hurtig heling. Du kan derfor tage på arbejde få dage efter behandlingen.

Fraktioneret laser (frax)

Hurtig heling med frax 1550 laser

FRAX 1550 er en videreudvikling af den klassiske Fraxel Dual (1550 nm/1927 nm), som igennem tiden har været anset som en af verdens bedste laserbehandlinger. Den nyere FRAX består af to håndtag med bølgelængderne 1550 og 1940. Da laseren kun behandler en brøkdel af væv ad gangen, efterlader den det omgivende væv intakt, hvilket fremmer meget hurtig heling. Laserstrålerne stimulerer hudens egne genopbygningsprocesser, som resulterer i en hudforyngelse via nydannelse af hudens bindevæv.

Fraktioneret Laser

FRAX-laseren er effektiv til at behandle:

  • Fine liner og rynker – som kragefødder og pandelinjer
  • Ar og strækmærker – hjælper med at slette aknear og anden ardannelse
  • Pigmentering – mindsker udseendet af alderspletter
  • Solskader – hjælper med at forbedre udseendet af solskadet hud
  • Aktinisk keratose (ak) – behandler solskader som kan udvikle sig til hudkræft.

Håndtaget med bølgelængderne 1550

FRAX 1550 er velegnet til hudstruktur som fine linjer, ar, grov hud, strækmærker samt generel kollagenstimulering. Denne revolutionerende fraktionsteknologi (FRAX) producerer tusinde små men dybe varmesøjler i huden. Da laseren er fraktioneret, vil huden punktvis blive opvarmet, hvilket er en stor fordel, da nedetiden er mindre, fremfor hvis hele huden blev behandlet.

Varmesøjlerne sætter en proces i gang i huden, hvor huden vil påbegynde en regenereringsproces ved at danne vækst- og fugtfaktorer samt nye kollagen- og elastinfibre.

Fremvæksten af kollagen- og elastin vil forbedre fine linjer, ar og strækmærker. Stimulering af nydannede fugtfaktorer, så som hyaluronsyre gør, at huden vil fremstå mere hydreret og med bedre glød.

Især velegnet til ansigt, hals og hænder

Behandlingen er velegnet til ansigt, hals og hænder, men også andre steder på kroppen. Vi anbefaler et behandlingsforløb på 3-5 behandlinger for en optimal forbedring af huden. Der skal gå minimum 6 uger mellem hver behandling, så huden kan nå at regenerere mellem behandlingerne.

Skal du opereres?

Hvis du skal opereres, anbefaler vi en behandling med FRAX 1550 på området 4 uger inden operationen samt 1-2 behandlinger af arret, efter sting er fjernet. På den måde opnår du meget fine og næsten helt usynlige ar.

Håndtaget med bølgelængderne 1940

FRAX 1940 er den bedste laser til hudforyngelse hos kunder i aldersgruppen 30-50 år.
Denne fraktionerede laser kan forbedre milde rynker, men behandlingen er i særdeleshed god til at forbedre hudtekstur samt reducering af dybere solskader i huden, hormonelt betinget pigmentering som Melasma (pigmentskjolder) og alderspletter.

FRAX 1940 producerer som FRAX 1550 en masse varmesøjler i det øvre lag, hvor solskader og aldersrelaterede pletter sidder. Varmen fra laseren fjerner det øverste lag af beskadiget hud, der inden for ca. 5 dage vil skalle af.

Aktinisk keratose, også kaldet grov hud, forårsaget af mange års soleksponering kræver ofte 1-2 behandlinger i ansigtet og 3-5 behandlinger på hals, hænder og bryst for et optimalt resultat.

FRAX 1940 er ydermere velegnet til etniske- og asiatiske hudtyper. Der skal gå minimum 6 uger mellem hver behandling, så huden kan nå at regenerere mellem behandlingerne

Før behandlingen

Huden afrenses og påsmøres en bedøvende creme, der er 5 gange stærkere end Elma creme, som kan købes i håndkøb på Apoteket. Bedøvelsescremen skal sidde ca. 1 time inden behandlingen.

Klinikkens sygeplejerske vil desuden udlevere en kombination af Panodil og Ipren for at mindske yderligere ubehag ved behandlingen.

Har du tendens til pigmentering, vil du eventuelt blive bedt om at anvende en receptpligtig blegecreme 3 uger inden behandlingen.

Det er vigtigt, at du ikke møder op med herpes i udbrud.

Under behandlingen

Sygeplejersken vurderer, hvilket af ovenstående laserhåndtag, der vil give dig det bedste resultat. Det valgte FRAX-håndtag vil herefter køres over huden ca. 4 gange. Hver passage vil producere tusindvis af opvarmningszoner i huden. Behandlingen føles stikkende i huden og være forbundet med let ubehag, men det vil være tåleligt.

Efter behandlingen

Lige efter behandlingen vil huden føles varm og solskoldet, hvilket vil aftage inden for 24 timer. Huden vil være moderat hævet den første dag. Der kan ses let hævelse i op til 2-4 dage efter behandlingen. 

Som regel kan du tage på arbejde dagen efter selve behandlingen, men vi anbefaler at lave behandlingen op til en weekend, da den lette hævelse er synlig de første dage. Det er ikke sikkert andre vil lægge mærke til det, men du vil kunne se det og sikkert foretrække at være hjemme. 

Huden vil føles ru i ca. 4 dage efter behandlingen. Du vil sikkert opleve en kløende fornemmelse under hudens regenereringsproces i dagene efter behandlingen. Efter 5 dage vil huden være helet, men huden kan være sart rød i flere uger efter behandlingen. Dette betyder, at huden arbejder, og det er helt normalt.

Mørkfarvning af overhuden vil skalle af

Ved FRAX 1940 vil der opstå en mørkfarvning af overhuden i dagene efter behandlingen, som vil skalle af inden for 5 dage. Denne afskalning kan godt give et leopardplettet udtryk, indtil huden ikke længere vil skalle.

Der kan anvendes make-up allerede dagen efter behandlingen med både FRAX 1550 og FRAX 1940. Det er dog ikke altid, at make-up vil lægge sig pænt på tør og afskallende hud. Her kan du med fordel anvende ZO Skin Health Hydrating Creme, som er specialfremstillet til brug efter laserbehandlinger og peelings, hvor huden kan føles sensitiv.

Brug solcreme spf 50 hver dag

Det er vigtigt at anvende solcreme hver dag efter en behandling med FRAX. Vi anbefaler, at du anvender en solcreme med høj solfaktor (SPF 50), lige så længe huden er rød og sensitiv samt ved ophold udendørs i de efterfølgende måneder. Vi kan varmt anbefale at bruge ZO Skin Health Daily Sheer med SPF 50.

Generelt set anbefaler vi, at du anvender SPF 50 hver dag hele året rundt for at bevare det fine resultat og for at forebygge nye skader i huden.

Du kan anvende almindelige hudplejeprodukter allerede dagen efter behandlingen, så længe der ikke anvendes skrubbe- eller slibemidler, stærke frugtsyrer samt andre exfolianter på huden.

Medicinsk hudpleje optimerer behandlingsresultatet

For at øge resultatet af laserbehandlingen anbefaler vi, at du dagligt anvender højpotente medicinske cremer. Forskning viser, at en kombination af Retinol, antioxidanter og solcreme kan øge kollagenproduktionen yderligere, samtidig med at pigmentpletter og nye skader i huden forebygges.

Vi anbefaler følgende produkter:

  • Retinolprodukter: Retinol Skin Brightener, Wrinkle + Texture Repair og Radical Night Repair fra Zo Skin Health.
  • Antioxidanter: 10% Vitamin C Self-Activating og Daily Power Defence fra ZO Skin Health.
  • Solcreme: En af vores mange solcremer fra ZO Skin Health og Mesoestetic, som er tilpasset din hudtype.

Fraktioneret laser (frax)

Denne behandling kræver lovpligtig forudgående konsultation. Konsultationen kan afholdes i forbindelse med din første behandling.
Konsultationen er gratis og uforpligtende.

Konsultation Gratis
Ansigt, hals eller bryst 3.700 kr.
Klippekort til 3 behandlinger af ansigt, hals eller bryst 9.500 kr.
Ansigt, hals og bryst 9.500 kr.
Klippekort til 3 behandlinger af ansigt, hals og bryst 25.000 kr.
Fraxel Dual + Hudfornyelse - Ansigt 5.700 kr.
Model Mathilde Gøhler

"Som model er det vigtigt for mig, at pleje min hud godt og det er ligeledes vigtigt, at de behandlinger jeg får lavet, giver meget naturlige resultater."