Behandling hos Retouch

Diffus rødme, karsprængninger og Rosacea

Er du generet af rødme i huden? Diffus rødme (flushing, blushing eller emotionel rødme) betyder, at du har tendens til at blive meget rød især på hals, bryst og i ansigtet. Rødmen kan være konstant eller komme snigende, mens du taler med andre.

Det kan også være rødme på grund af karsprængninger eller Rosacea. Det kan være enormt invaliderende og hæmme dig i sociale sammenhænge. Heldigvis er der hjælpe at hente! Hos Retouch Clinic har vi mange års erfaring med behandling af diffus rødme, karsprængninger og Rosacea.

Diffus rødme, karsprængninger og Rosacea

Hvad er diffus rødme (flushing, blushing eller emotionel rødme)?

Bliver du tit rød i hovedet, eller føler du, at du rødmer for meget (voldsomt)? Diffus rødme er en almindelig fysisk reaktion på angst, stress, forlegenhed, vrede eller en anden ekstrem følelsesmæssig tilstand. 

Diffus rødme – eller flushing, blushing eller emotionel rødme – beskriver følelsen af varme og hurtig rødmen omkring din hals, øvre bryst eller ansigt. Rødmen ses som skjolder eller røde områder på huden. Diffus rødme sker på grund af øget blodgennemstrømning, som får blodkarrene til at udvide, hvorefter hudområdet fx dine kinder lyser rødt op. 

Denne type rødme er bedst behandlet med en serie af laserbehandlinger. Ved at sende laserlys hen over huden, kan vi lukke og reducere de små kapillærer i overhuden, så huden fremstår mindre rød, når du oplever stress eller forlegenhed. 


Læs om laserbehandling her

Diffus rødme

Vi skræddersyr et behandlingsforløb

Hos Retouch Clinic har vi mange års erfaring med behandling af diffus rødme, karsprængninger og rosacea. Vores team består af hudlæger med Ph.d.-grad samt specialuddannede sygeplejersker med mange års dermatologisk erfaring inden for behandling af rødme i huden. Vi skræddersyr et behandlingsforløb ud fra netop dit specifikke rødmeproblem.

Kombination af forskellige behandlinger

Behandlingen består ofte af en kombination af laserbehandling, medicinsk hudpleje, receptpligtig medicin samt skleoterapi. Som nogen af de eneste i branchen har vi mulighed for at kombinere medicinsk behandling med kosmetiske behandlinger så som laser og skleoterapi for at opnå de bedst mulige resultater.
 

Redness neutralizer – den ultimative kombinationsbehandling

Diffus rødme, karsprængninger og Rosacea er en kompleks og invaliderende hudtilstand. For at komme rødme og karsprængninger til livs kræver det ikke kun én behandling, men en kombinationsbehandling hvor vi kigger på alt fra hudpleje til klinikbehandlinger med laser og eventuelt medicinsk behandling.

Vi har sammensat det ultimative pakkeforløb ”Redness Neutralizer”, hvor rødme uanset årsag bliver bekæmpet med alt, hvad der har vist at have klinisk dokumenteret effekt på rødme. Selve forløbet strækker sig over 3-4 måneder og indeholder 3 laserbehandlinger, medicinsk hudpleje fra ZO Skin Health, som stabiliserer hudbarrieren og nedsætter rødme i huden. Er der behov for receptpligtig medicin, vil vores hudlæge tilse din hud for optimal effekt. 

Behandling af rødme, karsprængninger og Rosacea

Laser

Laserbehandling til fjernelse af rødme og karsprængninger fungerer ved at sende laserlys hen over huden. Lyset bliver opfanget af hæmoglobinet i blodet, hvorefter karsprængninger opvarmes. Herved ødelægges de ødelagte kar, som vil forsvinde i løbet af 4-6 uger. Det lyder smertefuldt, men selve behandlingen tager kun et par minutter og føles som en elastik, der let snapper din hud et par gange. Til diffus rødme anvender vi en kortpulset laser, og til karsprængninger anvender vi ND-Yag laser eller IPL. Hvilken maskine vi anvender afhænger af dit individuelle udgangspunkt. 

Skleoterapi

Skleroterapi er en forholdsvis enkel og hurtig behandling til karsprængninger på ben. En saltvandsopløsning injiceres direkte i karsprængningen ved hjælp af en meget tynd nål. Opløsningen laver en irritation i karvæggen, hvilket får karsprængningen til at kollapse og koagulere. Efter nogle uger vil de ødelagte karsprængninger blive nedbrudt og gradvist reabsorberes i kroppen. En enkelt behandling tager ca. 30 minutter afhængigt af antallet af kar og størrelsen behandlingsområdet. 

Hudpleje

Er din hud sart og svækket med en dårlig hudbarriere, så vil din hud fremstå rød og irriteret. ZO Skin Health har udviklet et komplet udvalg af terapeutiske produkter til behandling af rød og følsom hud.

Disse specifikke produkter mod rødmefyldt hud normaliserer huden ved at reducere talgproduktionen i huden, da øget talgproduktion kan føre til inflammation. En enzymatisk peeling giver ultra-mild eksfoliering, mens aminosyrer understøtter optimal mikrocirkulation for at forhindre tegn på for tidlig aldring.

Fordele ved terapeutiske produkter:

 

 • Hjælper med at gendanne huden til et mere strålende udseende
 • Giver mild afskalning for at forbedre hudens tekstur og jævne hudfarven
 • Minimerer forekomsten af inflammation i huden
 • Hjælper med at genopfylde hydrering og understøtter en sund hudbarrierefunktion

 

Hudlæge

Er din rødme og karsprængninger forskyldt af en hudsygdom som Rosacea, så kan du komme til ved vores hudlæge med Ph.d. i dermatologi. Vores hudlæge laver de nødvendige undersøgelser for at give dig den bedst mulige behandling. Typisk vil det være en kombination af receptpligtige cremer eller tabletbehandling med antibiotika eller Isotretinoin. 

Hvad er karsprængninger?

Karsprængninger er udvidede eller forstørrede blodkar, som ligger lige under overfladen af huden. Disse små ødelagte kar forsvinder ikke af sig selv og forekommer primært omkring næsen, kinder og hage samt på ben.

Stort set alle mennesker vil med tiden danne karsprængninger. Især folk med lyse hudtyper og sensitiv hud har større tendens til karsprængninger. 

Karsprængninger er forskyldt af faktorer så som:

 • Rosacea
 • Genetik
 • Overvægt 
 • Ekstreme temperaturændringer
 • UV-skader 
 • Øget alkoholindtag
 • Rygning 
 • Presning af bumser 
 • Ændringer i hormoner fx graviditet eller overgangsalder

Behandling af karsprængninger i ansigtet er bedst behandlet med laser, IPL og ND-Yag laser. Karsprængninger på ben er bedst behandles med skleoterapi.

Læs om hudfornyelse med laser (link)

Læs om skleoterapi

Hvad er Rosacea?

Hudsygdommen Rosacea er kendetegnet ved at skabe rødme og karsprængninger i huden. Rosacea er en kronisk sygdom, som er en tilstand med rødme, karsprængninger og i nogen tilfælde svie samt knopper i ansigtet. Rosacea ses ofte på næse, kinder og hage. 

Årsagen til, hvorfor nogle får Rosacea, er ukendt. Det menes at kunne være miljøbelastning eller arveligt. Man vurderer, at mellem 3-5% af Danmarks befolkning udvikler sygdommen, og den opstår som regel i alderen 30-50 år.

Behandling af Rosacea med antibiotika

Rosacea behandles normalt med antibiotika i form af tabletter eller creme. Denne behandling er som regel meget effektiv. Knopperne forsvinder oftest ved en meget lav mængde antibiotika, hvilket gør, at du bedre kan tåle en langvarig kur. 

Efter et behandlingsforløb med antibiotika, kan du med stor fordel få foretaget en laserbehandling, som går ind og lukker karsprængningerne og fjerner rødmen i huden. Huden vil blive mere ensartet i hudtonen.

Da Rosacea er en kronisk sygdom, kan den ikke kureres. Vi kan dog muligvis reducere de gener, som du har af sygdommen. Det er karsprængninger og de synlige blodkar, der kan fjernes. Vi kan reducere rødmen gennem laserbehandling. Vi kan ikke kurere og fjerne selve sygdommen.

Konsultation

Book en gratis konsultation og få gennemgået mulighederne for at løse dine hudproblemer med rødme og karsprængninger.

Diffus rødme

Kinder 1.500 kr
Hele ansigtet – 1 behandling 2.500 kr
Ved køb af 2 gange 4.100 kr
Ved køb af 3 gange 6.200 kr
Redness Neutralizer 12.000 kr
Sangerinde, skuespiller Szhirley Nova Beanca

"Behandlingerne giver mig det velplejede og veludhvilede udtryk, som vi alle drømmer om, og jeg ville ikke være det foruden”.