Book tid nu
Behandling hos Retouch

Cosmelan peeling

Pigmentforandringer og ujævn hudtone kan være til stor gene, især i ansigtet. Cosmelan peeling fjerner pigmentpletter, pigmentskjolder, ensarter din hudtone og giver dig et friskere og yngre udseende.

Behandlingen kan fjerne selv det dybeste pigment og har opnået popularitet verden over grundet dets dramatiske resultater i forhold til reduktion eller eliminering af melasma og hyperpigmentering af huden. I 95 % af tilfældene forsvinder pigmentpletterne. Cosmelan virker desuden forebyggende, så melasma ikke udvikler sig. Døjer du med pigmentforandringer? Får dine pigmentforandringer dig til at se ældre ud? Det kan vi gøre noget ved! Book en konsultation.

Cosmelan peeling

Reduktion eller eliminering af melasma og hyperpigmentering

Cosmelan peeling fjerner pigmentpletter, pigmentskjolder, ensarter din hudtone og giver dig et friskere udseende. Behandlingen kan fjerne selv det dybeste pigment som fx melasma.

Cosmelan peeling består af to højteknologiske trin:

– En specielformuleret kemisk peeling, som du får på i klinikken
– Et hjemmebehandlingskit bestående af blegecremer og hudpleje fra Mesoestetic.

Cosmelan-behandlingen har opnået popularitet verden over grundet dets dramatiske resultater i forhold til reduktion eller eliminering af melasma og hyperpigmentering af huden. Cosmelan virker desuden forebyggende, så melasma ikke udvikler sig.

Vores team består af plastikkirurger og læger med Ph.d.-grad samt specialuddannede sygeplejersker med mange års dermatologisk erfaring. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Cosmelan peeling

Pigmentforandringer kan få huden til at se 10-15 år ældre ud

Pigmentforandringer og ujævn hudtone kan være til stor gene for både mænd og kvinder. Studier viser, at pigmentfejl får huden til at se 10-15 år ældre ud, også selvom der ikke er synlige rynker og linjer. Der kan være mange årsager til udvikling af pigmentpletter på ansigt og krop.

Pigmentforandringer kan opstå i forbindelse med:

 • For meget solbadning
 • Hormonelle forandringer – graviditet, p-piller
 • Menopause
 • Akne

De mest almindelige pigmentforandringer er:

 • Melasma / Chloasma – pigmentskjolder
 • Solar lentigines – solskader, gammelmandspletter og fregner
 • Post-inflammatorisk hyperpigmentering – pigment efter fx ar.

Cosmelan peeling er en effektiv behandling til alle tre typer pigmentforandringer. Cosmelan-behandlingen er især effektiv til dybereliggende pigmenteringer som melasma. Melasma ses oftest som store pigmentskjolder i panden, på kinderne og på overlæben.

Cosmelan peeling er velegnet til alle hudtyper.

Melanindannelsen bliver hæmmet

Cosmelan peeling påvirker melanindannelsen direkte og giver mulighed for at fjerne hyperpigmenteringer effektivt og give huden dens naturlige farve, glathed og udstråling tilbage. Cosmelan peelings mekanisme er baseret på en hæmning af tyrosinase, som er hovedenzymet i dannelsen af melanin. Cosmelan peeling er en veldokumenteret behandling til behandling af melasma og kan ydermere udføres året rundt, hvis der tages forbehold for soldyrkning.

Mange fordele ved Cosmelan peeling

Cosmelan peeling giver en række fordele sammenlignet med andre typer produkter og behandlinger:

 • Kan bruges til alle typer pigmentering: melasma, solskader, pigmentering efter akne og medicin
 • Fjerner pigmenteringen hurtigt og nemt
 • Anvendes til både lyse og mørke hudtyper
 • Let peeling giver foryngende og udglattende effekt
 • Reducerer aknear
 • Behandling kan bruges året rundt – også om sommeren
 • Indeholder ikke Hydroquinon (blegemiddel)
 • Høj sikkerhedsmargin
 • Fjerner pigmentpletter efter laser og andre peeling behandlinger.

Behandlingen

Trin 1 – på klinikken: Cosmelan peelingen skal sidde 8-12 timer

Peelingen påføres på klinikken efter grundig affedtning af huden. Peelingen ligner en muddermaske og skal forblive på huden 8-12 timer (afhængig af hudtype og hudens følsomhed). Selve peelingen sviger lige når den kommer på, men det stopper efter kort tid. Du forlader klinikken med masken på og vasker den af efter den anbefalede tid. Det kan være en fordel at have en chauffør med eller holde i nærheden af klinikken, da du ser lidt sjov ud med masken på.

Første synlige resultat efter 4-7 dage

Peelingen vil i løbet af dagen trænge dybt ned i huden og fjerne hyperpigerpigmenteringen ved at neutralisere pigmentproduktionen. Peelingen vil øge afskalningen af huden, så den mørkpigmenterede hud begynder at skalle af efter 4-7 dage, hvorefter huden allerede vil se pænere ud.

Endeligt resultat ses op til 3 måneder efter

Da pigment ofte ligger dybt i huden, kan der gå op til 3 måneder, før du ser den endelige resultat. En stor del af behandlingen er hjemmepleje, hvor du dagligt påsmører Cosmelan 2 cremen, som er en mildere udgave af selve Cosmelan peelingen bestående af de samme ingredienser.

Trin 2 – hjemmepleje

I de første 6 uger skal du anvende et hudplejeprogram fra Mesoestetic, som følger med i pakken. Det er vigtigt, at du udelukkende anvender denne produktpakke og ikke andre produkter, da sammensætningen er altafgørende for dit resultat. Anvender du andre cremer sammen med Cosmelan produkterne, så kan det i værste fald neutralisere virkningen af behandlingen. Da det er medicinsk hudpleje, er alle pH-værdier i produkterne afstemt i forhold til hinanden, hvorfor et mix med andre cremer kan ændre på PH-værdien og de kemiske forbindelser i behandlingen.

Hjemmeplejeprogrammet består af følgende produkter:

 1. Facial Gel Cleanser eller Hydra milk cleanser.

  Fjerner make-up og renser effektivt hudens overflade. Derma kompatibel pH-værdi der ikke ændrer den hydrolipide film på huden.

 2. Hydratonic

  Fugtgivende ansigtstonic med agurkeekstrakt, der færdiggør rensningen af huden ved at fjerne resterende urenheder og tilstopninger. Virker sammentrækkende på porrerne. Den neutraliserer kalk fra vandet og forbereder huden på Cosmelan 2 cremen. I Danmark har vi meget kalk i vandet, som sætter sig på huden, når vi skylder vores ansigt. Det kan ændre på pH-værdien. Hydratonic neutraliserer kalket på huden, så pH-værdien bliver mere normal.

 3. Cosmelan 2 creme

  Yderst potent og aktiv blegecreme, som er specialfremstillet til bekæmpelse af selv det dybeste pigment. Cremen indeholder ingredienser, der både er depigmenterende og regulerer pigmentproduktionen i melanocytterne. Blegecremen kan lysne huden, men huden kan ikke blive blegere end den omkringliggende hud.
  Cosmelan 2 anvendelses dagligt i 6 uger efter behandlingen, morgen og aften. Herefter i op til 12 måneder efter behandlingen – 1 gang dagligt om aftenen. Husk Melan Recovery over cremen efter ca. 5 min. Den påføres i tyndt lag. Husk altid at påføre Melan 130+ Pigment Control, oven på, om dagen.

 4. Melan Recovery

  Denne Intensiv balm virker beroligende og skaber balance i huden, da Cosmelan 2 cremen er meget aktiv og potent. Pre-biotika og shea smør bekæmper irritation og rødme og giver huden øjeblikkelig lindring. Melan Recovery mindsker hudens sensitivitet og styrker hudens forsvar.

 5. Melan 130+ Pigment Control

  Denne højt beskyttende solcreme indeholder UVA 67 og UVB 131 for maximal pigmentkontrol. Solcremen kombinerer både fysiske, kemiske og biologiske filtre med anti-aging ingredienser. Melan 130+ beskytter også mod infrarød stråling og de synlige lys (HEV), som kommer fra vores computerskærme, IPhones og tablets. Cremen har en let farve, så d undgår at blive hvid på huden ligesom de traditionelle solcremer. Solcremen indeholder Azeloglycine, som hjælper med at regulere melaninsyntesen og forhindrer pigmentpletter i at opstå. Den er vandfast.Anvendes dagligt over den almindelige dagcreme – helst 1/2 time før solpåvirkning. Genpåfør hver 2. time hvis du er i solen. Den skal rystes før brug.

Hård omgang med tør, rød og irriteret hud

Selve Cosmelan-behandlingen er hård at komme igennem til at starte med. Huden kan blive tør, rød og irriteret i de første uger. Det er ikke ualmindeligt, at huden svier, når Cosmelan 2 påsmøres huden i de første uger. Huden kan skalle en del i starten af forløbet. Dette er helt normalt. Huden vil hurtigt vænne sig til hudplejeprodukterne, hvorefter hudbarrieren bliver stærkere, og den vil begynde at tåle produkterne bedre.

Cosmelan-behandlingen virker godt på grov og fedtet hud, som drastisk forbedres i løbet af behandlingsforløbet. Bumser og hudorme reduceres.

Sjældne bivirkninger

I sjældne tilfælde kan huden bliver overirriteret, hvilket kan resultere i en øget forekomst af bumser. Skulle dette ske, skal du kontakte klinikken eller trappe ned på Cosmelan 2 cremen.

En anden sjælden bivirkning er allergisk reaktion, grundet allergi overfor frugtsyrene i peelingen. Hvis du oplever hævelse i ansigtet, skal du pausere behandlingen og kontakte klinikken. Antihistamin vil kunne få hævelsen til at lægge sig igen.

I 5% af tilfældene kan pigmentet ligge så dybt i læderhuden (dermis), at der ikke er noget at stille op.

I 95 % af tilfældene forsvinder pigmentpletterne

I 95 % af tilfældene forsvinder pigmentpletterne efter et forløb med Cosmelan peeling og rette produkter til brug derhjemme. Allerede efter 7-10 dage efter peelingen i klinikken vil du kunne se en forbedring af huden. Der opnås reduktion i pletternes størrelse, huden bliver mere ensartet og fornyet. Efter en 7-8 uger (og længere tid for mørkere hudtyper) opnås det maksimale resultat.

Som en bonuseffekt reducerer Cosmelan talg- og fedtproduktion, mindsker porerne og er yderst effektiv til akneplaget hud med pigmenteringer. Cosmelan har også en anti-age effekt på huden, som bagefter vil fremstå klar og mere jævn.

Undgå sol, anvend solhat og SPF 50 dagligt

Da pigmentcellerne vil være ustabile i flere år efter behandlingen, anbefaler vi, at du undgår solen helt, anvender solhat og SPF 50 dagligt. Blot få minutters sol uden solcreme kan øge produktionen af pigment igen, og pigmentpletterne kan blive gendannet. Befinder du dig ude i solen, er det vigtigt, at du påfører Melan 130+ hver 2. time for at forbygge, at pigmentet kommer tilbage.

Vi anbefaler ligeledes, at du anvender Cosmelan 2 cremen som natcreme i årene frem, da den hæmmer pigmentpletterne i at komme igen. Samtidig har den en anti-age effekt og forbedrer både hudkvalitet, hudstruktur og hudtonen.

Læs mere om pigmentpletter

Gratis konsultation

Du er altid velkommen til at ringe, skrive eller komme forbi vores klinik i København, hvis du har spørgsmål.

Priser

Konsultation 0 kr.
Cosmelan (alt inklusive) 4.800 kr.
Model Mathilde Gøhler

"Som model er det vigtigt for mig, at pleje min hud godt og det er ligeledes vigtigt, at de behandlinger jeg får lavet, giver meget naturlige resultater."