Book tid nu
Behandling hos Retouch

Cosmelan peeling

Pigmentforandringer og ujævn hudtone kan være til stor gene, især når det opstår i ansigtet. Cosmelan peeling er en effektiv behandling, der ikke kun fjerner pigmentpletter og pigmentskjolder, men også hjælper med at ensarte din hudtone. Resultatet er et friskere og yngre udseende.

Cosmelan peeling har opnået høj popularitet verden over på grund af de fantastiske resultater, den skaber i forhold til at reducere eller endda eliminere problemer som melasma og hyperpigmentering af huden – selv de dybestliggende pigmentforandringer kan forsvinde i op til 95% af tilfældene. Behandlingen har også den ekstra fordel at forebygge pigmentforandringer, såsom melasma, for at forhindre yderligere udvikling.

Hvis du oplever pigmentforandringer, som generer dig, behøver du ikke at bekymre dig længere. Hos Retouch Clinic har vores behandlerteam mange års erfaring og ekspertise inden for reducering af pigmentpletter med Cosmelan peeling. Book en tid hos os, og lad os hjælpe dig med at genvinde din naturlige og harmoniske hudtone.

Cosmelan peeling

Reduktion eller eliminering af melasma og hyperpigmentering

Cosmelan er en effektiv peeling, der målrettet arbejder på at fjerne pigmentpletter og pigmentskjolder, samtidig med at den udjævner din hudtone og giver dig et friskere udseende. Denne behandling har vist sig i stand til at fjerne selv de mest genstridige pigmentproblemer, såsom melasma.

Cosmelan peeling behandlingen består af to overordnede trin:

 • Du vil først modtage en kemisk peeling i vores klinik, der er skræddersyet til at tackle dine pigmentproblemer.
 • Derefter vil du få udleveret et hjemmebehandlingskit, som inkluderer blegecremer og hudplejeprodukter fra Mesoéstetic, der hjælper med at opretholde og forbedre de opnåede resultater.

Hvis du gerne vil vide mere om processen hos os, så kan du se vores video længere nede på denne side.

Cosmelan-behandlingen har opnået international anerkendelse på grund af dens imponerende evne til at reducere eller endda helt eliminere pigmentproblemer som melasma og hyperpigmentering i huden. Bedst af alt fungerer Cosmelan peeling også som en forebyggende behandling, der hjælper med at forhindre yderligere udvikling af melasma.

Vores team består af læger med Ph.d.-grad samt specialuddannede sygeplejersker med mange års dermatologisk erfaring. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Cosmelan peeling

Behandlingstid: 40 min.
Bedøvelse: Ingen
Nedetid / Opheling: 3 – 5 dage
Resultat synligt: Efter 5 dage
Holdbarhed: Permanent (afhængigt af livsstil)
Konsultation: Gratis
Pris: Se priser her
Cosmelan peeling

Resultater med Cosmelan Peeling

Cosmelan peeling er kendt for at være særlig effektiv i forhold til at behandle synlige pigmentpletter- og forandringer samt en ujævn hudtone. På billedet ses de betydningsfulde forbedringer, der opnås med en Cosmelan peeling.

Cosmelan peeling er synonymt med strålende resultater, der forbedrer hudens tone markant. En af de mest bemærkelsesværdige resultater er den effektive reduktion og oftest fjernelse af pigmentpletter og pigmentskjolder i huden. Dette omfatter også mere udfordrende tilstande såsom melasma, der kan have dybe rødder i hudens lag. Med en Cosmelan peeling opnår vores patienter en markant reduktion af disse pigmentforskelle, hvilket resulterer i en mere ensartet og glat hud.

Cosmelan peeling

Alt du skal vide om cosmelan peeling

I vores video gennemgår Erla Øregaard, kosmetisk sygeplejerske, alt hvad du skal vide om cosmelan peeling.

Ofte stillede spørgsmål - Cosmelan peeling

Hvorfor opstår pigmentforandringer?

Pigmentforandringer kan få huden til at se 10-15 år ældre ud

Pigmentforandringer og ujævn hudtone kan være til stor gene for både mænd og kvinder. Studier viser, at pigmentfejl får huden til at se 10-15 år ældre ud, også selvom der ikke er synlige rynker og linjer. Der kan være mange årsager til udvikling af pigmentpletter på ansigt og krop.

Pigmentforandringer kan opstå i forbindelse med:

 • For meget solbadning
 • Hormonelle forandringer – graviditet, p-piller
 • Menopause
 • Akne

De mest almindelige pigmentforandringer er:

 • Melasma / Chloasma – pigmentskjolder
 • Efelider – solskader, gammelmandspletter og fregner
 • Post-inflammatorisk hyperpigmentering – pigment efter fx ar

Cosmelan peeling er en effektiv behandling til alle tre typer pigmentforandringer.

Cosmelan-behandlingen er især effektiv til dybereliggende pigmenteringer som melasma. Melasma ses oftest som store pigmentskjolder i panden, på kinderne og på overlæben.

Hvordan virker en Cosmelan peeling?

Melanindannelsen undergår en betydelig hæmning gennem Cosmelan peeling, hvilket giver mulighed for en yderst effektiv fjernelse af hyperpigmenteringer. Resultatet er en hud, der genvinder sin naturlige farve, glathed og ungdommelige udstråling.

Cosmelan peelingens effekt er dybt forankret i dens evne til at hæmme tyrosinase, som er det afgørende enzym i processen for melanindannelse. Ved at målrette og regulere dette enzym formår Cosmelan peeling at reducere overproduktionen af melanin, hvilket er årsagen til pigmentpletter og ujævn hudtone.

Cosmelan peeling er en velundersøgt behandling med en dokumenteret virkning inden for behandlingen af melasma. En bemærkelsesværdig fordel ved denne behandling er, at den kan udføres året rundt, så længe der tages hensyn til beskyttelse mod sollys. Dette gør det muligt for patienter at forfølge en ensartet og strålende hudtone uden begrænsninger i forhold til behandlingstidspunktet. Med Cosmelan peeling sikrer du, at din hud forbliver fri for uønskede pigmentpletter, samtidig med at huden bevarer sin naturlige skønhed.

Hvad er fordelene ved Cosmelan?

Der eksisterer mange fordele ved Cosmelan peeling

Cosmelan peeling er en behandlingsmetode, der tilbyder en imponerende række fordele i forhold til andre produkter og behandlinger. Her er en uddybning af nogle af de vigtigste fordele:

 1. Velegnet til alle typer pigmentering: Uanset om du lider af melasma, solskader, pigmentering efter akne eller medicinrelaterede pigmentproblemer, kan Cosmelan peeling effektivt målrette og reducere disse pigmentforandringer.
 2. Hurtig og effektiv fjernelse af pigmentering: Cosmelan peeling er kendt for sin evne til at fjerne pigmentering hurtigt og nemt, hvilket resulterer i en mere ensartet og strålende hudtone.
 3. Passer til forskellige hudtyper: En særlig fordel ved denne behandling er, at den kan anvendes på både lyse og lidt mørkere hudtyper, hvilket gør den tilgængelig for en bred vifte af mennesker med forskellige hudtyper.
 4. Let peeling med foryngende effekt: Ud over at reducere pigmenteringen har Cosmelan peeling en foryngende og udglattende effekt på huden. Dette resulterer i en friskere og mere ungdommelig udstråling.
 5. Reducerer akne-ar: Behandlingen har vist sig at være effektiv til at reducere akne-ar og forbedre hudens tekstur.
 6. Fri for Hydroquinon: Cosmelan peeling indeholder ikke hydroquinon, et potentiel blegemiddel, hvilket gør den til et mere sikkert og skånsomt alternativ.
 7. Høj sikkerhedsmargin: Behandlingen har en dokumenteret høj sikkerhedsmargin og er blevet udført med succes på et stort antal patienter.
 8. Effektiv fjernelse af pigmentpletter efter laser og andre peeling behandlinger: Cosmelan peeling er også en pålidelig metode til at reducere og fjerne pigmentpletter, der kan opstå som bivirkning af laserbehandlinger eller andre former for kemiske peelinger.

Samlet set er Cosmelan peeling en alsidig og effektiv løsning for dem, der ønsker at opnå en mere ensartet og strålende hudtone, uanset pigmentproblemet eller hudtypen.

Hvordan foregår behandlingen?

Trin 1 – på klinikken

Cosmelan peelingen skal sidde 8-12 timer

Peelingen påføres på klinikken efter grundig affedtning af huden. Peelingen ligner en muddermaske og skal forblive på huden 8-12 timer (afhængig af hudtype og hudens følsomhed). Selve peelingen svier lidt, når den kommer på, men det stopper efter kort tid. Du forlader klinikken med masken på og vasker den af efter den anbefalede tid. Det kan være en fordel at have en chauffør med eller holde i nærheden af klinikken, da du ser lidt sjov ud med masken på.

Første synlige resultat efter 4-7 dage

Peelingen vil i løbet af dagen trænge dybt ned i huden og fjerne hyperpigerpigmenteringen ved at neutralisere pigmentproduktionen. Peelingen vil øge afskalningen af huden, så den mørkpigmenterede hud begynder at skalle af efter 4-7 dage, hvorefter huden allerede vil se pænere ud.

Endeligt resultat ses op til 3 måneder efter

Da pigment ofte ligger dybt i huden, kan der gå op til 3 måneder, før du ser den endelige resultat. En stor del af behandlingen er hjemmepleje, hvor du dagligt påsmører Cosmelan 2 cremen, som er en mildere udgave af selve Cosmelan peelingen bestående af de samme ingredienser.

Trin 2 – hjemmepleje

I de første 6 uger skal du anvende et hudplejeprogram fra Mesoéstetic, som følger med i pakken. Det er vigtigt, at du udelukkende anvender denne produktpakke og ikke andre produkter, da sammensætningen er altafgørende for dit resultat. Anvender du andre cremer sammen med Cosmelan produkterne, så kan det i værste fald neutralisere virkningen af behandlingen. Da det er medicinsk hudpleje, er alle pH-værdier i produkterne afstemt i forhold til hinanden, hvorfor et mix med andre cremer kan ændre på PH-værdien og de kemiske forbindelser i behandlingen.

Hjemmeplejeprogrammet består af følgende produkter:

1) Facial Gel Cleanser eller Hydra milk cleanser

Fjerner make-up og renser effektivt hudens overflade. Derma kompatibel pH-værdi der ikke ændrer den hydrolipide film på huden.

2) Hydratonic

Fugtgivende ansigtstonic med agurkeekstrakt, der færdiggør rensningen af huden ved at fjerne resterende urenheder og tilstopninger. Virker sammentrækkende på porrerne. Den neutraliserer kalk fra vandet og forbereder huden på Cosmelan 2 cremen. I Danmark har vi meget kalk i vandet, som sætter sig på huden, når vi skylder vores ansigt. Det kan ændre på pH-værdien. Hydratonic neutraliserer kalket på huden, så pH-værdien bliver mere normal.

3) Cosmelan 2 creme

Yderst potent og aktiv blegecreme, som er specialfremstillet til bekæmpelse af selv det dybeste pigment. Cremen indeholder ingredienser, der både er depigmenterende og regulerer pigmentproduktionen i melanocytterne. Blegecremen kan lysne huden, men huden kan ikke blive blegere end den omkringliggende hud.

Cosmelan 2 anvendelses dagligt i 6 uger efter behandlingen, morgen og aften. Herefter i op til 12 måneder efter behandlingen – 1 gang dagligt om aftenen. Husk Melan Recovery over cremen efter ca. 5 min. Den påføres i tyndt lag. Husk altid at påføre Melan 130+ Pigment Control, oven på, om dagen.

4) Melan Recovery

Denne Intensiv balm virker beroligende og skaber balance i huden, da Cosmelan 2 cremen er meget aktiv og potent. Pre-biotika og shea smør bekæmper irritation og rødme og giver huden øjeblikkelig lindring. Melan Recovery mindsker hudens sensitivitet og styrker hudens forsvar.

5) Melan 130+ Pigment Control

Denne højt beskyttende solcreme indeholder UVA 67 og UVB 131 for maximal pigmentkontrol. Solcremen kombinerer både fysiske, kemiske og biologiske filtre med anti-aging ingredienser. Melan 130+ beskytter også mod infrarød stråling og de synlige lys (HEV), som kommer fra vores computerskærme, iPhones og tablets. Cremen har en let farve, så d undgår at blive hvid på huden ligesom de traditionelle solcremer. Solcremen indeholder Azeloglycine, som hjælper med at regulere melaninsyntesen og forhindrer pigmentpletter i at opstå. Den er vandfast.

Anvendes dagligt over den almindelige dagcreme – helst 1/2 time før solpåvirkning. Genpåfør hver 2. time, hvis du er i solen. Den skal rystes før brug.

Hvor længe er nedetiden ved behandlingen?

Selve Cosmelan-behandlingen er en smule hård at komme igennem til at starte med. Huden kan blive tør, rød og irriteret i de første uger. Det er ikke ualmindeligt, at huden svier, når Cosmelan 2 påsmøres huden i de første uger. Huden kan skalle en del i starten af forløbet. Dette er helt normalt. Huden vil hurtigt vænne sig til hudplejeprodukterne, hvorefter hudbarrieren bliver stærkere, og den vil begynde at tåle produkterne bedre.

Cosmelan-behandlingen virker godt på grov og fedtet hud, som drastisk forbedres i løbet af behandlingsforløbet. Bumser og hudorme reduceres.

I 95 % af tilfældene forsvinder pigmentpletterne efter et forløb med Cosmelan peeling og de rette produkter til brug derhjemme.

Allerede efter 7-10 dage efter peelingen i klinikken vil du kunne se en forbedring af huden. Der opnås reduktion i pletternes størrelse, huden bliver mere ensartet og fornyet.

Efter en 7-8 uger (og længere tid for mørkere hudtyper) opnås det maksimale resultat.

I sjældne tilfælde kan huden bliver overirriteret, hvilket kan resultere i en øget forekomst af bumser. Skulle dette ske, skal du kontakte klinikken eller trappe ned på Cosmelan 2 cremen.

En anden sjælden bivirkning er allergisk reaktion, grundet allergi overfor frugtsyrene i peelingen. Hvis du oplever hævelse i ansigtet, skal du pausere behandlingen og kontakte klinikken. Antihistamin vil kunne få hævelsen til at lægge sig igen.

I 5% af tilfældene kan pigmentet ligge så dybt i læderhuden (dermis), at der ikke er noget at stille op.

Som en bonuseffekt reducerer Cosmelan talg- og fedtproduktion, mindsker porerne og er yderst effektiv til akneplaget hud med pigmenteringer.

Cosmelan har også en anti-age effekt på huden, som bagefter vil fremstå klar og mere jævn.

Hvordan holder jeg resultatet ved lige?

Undgå sol, anvend solhat og SPF 50 dagligt

Da pigmentcellerne vil være ustabile i flere år efter behandlingen, anbefaler vi, at du undgår solen helt, anvender solhat og solcreme med SPF50 dagligt. Blot få minutters sol uden solcreme kan øge produktionen af pigment igen, og pigmentpletterne kan blive gendannet.

Befinder du dig ude i solen, er det vigtigt, at du påfører Melan 130+ Pigment Control fra Mesoéstetic hver 2. time for at forbygge, at pigmentet kommer tilbage.

Vi anbefaler ligeledes, at du anvender Cosmelan 2 Crème fra Mesoèstetic som natcreme i årene frem, da den hæmmer pigmentpletterne i at komme igen. Samtidig har den en anti-age effekt og forbedrer både hudkvalitet, hudstruktur og hudtonen.

Hvem er kandidat til en Cosmelan peeling?

Behandlingen er velegnet til mænd og kvinder i alle aldre samt til alle hudtyper.

En Cosmelan peeling er perfekt til dig, der er plaget af pigmentforandringer.

Hvordan forbereder jeg mig til behandlingen?

Konsultation

Før du kan få en Cosmelan peeling, skal du til en lovpligtig forudgående konsultation hos klinikkens specialuddannede kosmetiske sygeplejerske.

Her vil du blive spurgt ind til de bekymringer, du har, og hvad du ønsker med behandlingen. I dialog med behandleren vil vi finde frem til den optimale løsning for dig.

Et godt råd er også at skrive spørgsmål ned, som du har, før du kommer til konsultationen.

Konsultationen er uforpligtende og gratis.

Book en konsultation og behandling her

Betænkningstid

Vi følger naturligvis krav fra Styrelsen for Patientsikkerhed om betænkningstid. 48 timer efter din konsultation kan vi derfor udføre behandlingen.

Skriftlig information

Vi anbefaler, at du læser om behandlingen i vores patientvejledning, som du kan downloade her på siden.

Komplimenterende behandlinger til Cosmelan peeling

Hvis du oplever pigmentpletter- eller forandringer på huden, som generer dig, så er du velkommen til at læse mere om vores øvrige behandlinger, der genvinder din naturlige og harmoniske hudtone:

 • Hudlæge uden ventetid: Hos Retouch Clinic har vi en hudlæge, der hurtigt kan tilse dine hudproblemer, hvis du eksempelvis døjer med pigmentpletter. Vores hudlæge kan ud fra din specifikke hudtype vurdere, hvilken behandling, der bedst realiserer dine ønsker og behov.
 • Pigmentpletter (Pigmentation Away): Vores Pigmentation Away behandling er til dig, der døjer med et stort antal tydeligt fremtrædende pigmentpletter. Denne behandling er mere omfangsrig, og indebærer både hudpleje cremer, peeling og laserbehandling. Behandling giver eminente resultater.

Hvis du er i tvivl om, hvilken behandling, der bedst reducerer og fjerner dine pigmentpletter i huden, så er du velkommen til at kontakte os på mail: info@retouch.dk eller telefon: +45 33 13 10 30

Resultater med Cosmelan peeling

Her ses før- og efterbilleder efter Cosmelan peeling.

Priser

Konsultation Gratis
Cosmelan (alt inklusive) 4.800 kr.
Model Mathilde Gøhler

"Som model er det vigtigt for mig, at pleje min hud godt og det er ligeledes vigtigt, at de behandlinger jeg får lavet, giver meget naturlige resultater."