Book tid nu
Akne behandling hos Retouch Clinic

Akne

Akne – eller bumser – er et almindeligt hudproblem især blandt unge i puberteten, men også blandt voksne. Er du en af de mange, der slås med uren hud? Vi ved, at det kan være meget generende at have bumser og kan påvirke din livskvalitet og dit sociale liv.

Vi vil gerne hjælpe dig med at komme af med din akne. Vi sammensætter et behandlingsforløb til dig og hjælper med at fremme en fejlfri hud. Book tid til en effektiv aknebehandling hos Retouch Clinic.

Aknebehandling

Akne (latin: acne vulgaris) er en meget almindelig hudlidelse

Akne ses primært i ansigtet, på ryggen og brystet. Akne ses som hudorme, røde knopper og bumser og  skyldes betændelse i og omkring hudens talgkirtler. Bumserne kan variere meget i størrelsen og sværhedsgraden og i værste tilfælde blive til store og ømme cyster (hulrum) eller knuder i huden.

Overordnet kan akne opdeles i fire sværhedsgrader:

 • Hvide eller sorte hudorme – mild, overfladisk akne uden betændelse
 • Papulo-pustuløs akne – moderat form for akne
 • Cystisk eller dyb akne – svær form for akne
 • Akne congolbata – særlig svær form for akne

Uanset hvad din akne skyldes, kan vi hjælpe dig.

Acne Away behandlingspakke

Behandlingstid: 6-9 måneders forløb
Bedøvelse: Ingen
Nedetid / Opheling: Afhænger af behandling
Resultat synligt: Efter 3 måneder
Holdbarhed: Permanent (afhænger af livsstil)
Konsultation: Gratis
Pris: Se priser her
Acne Away behandlingspakke

Garanteret flottere og bumsefri hud på 6-9 måneder med Acne Away behandlingspakken

Akne er en kompleks og invaliderende hudlidelse. For at komme akne til livs kræver det ikke kun én behandling, men en kombinationsbehandling, hvor akne bliver bekæmpet både indefra og udefra. Vi har sammensat pakken ”Acne Away”, som indeholder alt, hvad der skal til for at bekæmpe akne, uanset om det er tale om cystisk akne, papulo-pustuløs akne (moderat akne), mild akne eller hormonelt forskyldt akne.

Acne Away pakken består af medicinsk behandling, hudpleje, laser og peeling.
Denne kombination garanterer en flottere og bumsefri hud! Selve forløbet strækker sig over 6-9 måneder.

Ofte stillede spørgsmål – Aknebehandling

Hvad er akne?

Akne er en almindelig hudlidelse

Akne skyldes betændelse i og omkring hudens talgkirtler og opstår når der dannes ekstra mange hormoner, som der særligt gør i puberteten. Akne, eller acne vulgaris som det hedder på latin, er en meget almindelig hudlidelse, og er en hormonelt betinget hudlidelse. Akne ses primært i ansigtet, på ryggen og brystet som hudorme, røde knopper og bumser.

Bumserne kan variere meget i størrelsen og sværhedsgraden og i værste tilfælde blive til store og ømme cyster (hulrum) eller knuder i huden.

Hvorfor får man akne?

Døde hudceller danner prop

Akne vulgaris, som også kaldes bumser eller uren hud, skyldes hovedsageligt, at de døde hudceller ikke skaller af huden, men i stedet sætter sig fast i hudens porer og derved danner en prop. Denne aflukning fører til, at der opstår hudorme (komedoner). Disse komedoner kan blive inficeret med en bakterie kaldet propionibacterium, hvilket ses som rødme, irritation og gullig væske fra komedonerne.

En bums dannes altså på grund af denne hudbakterie, der lever af hudfedt. Under nedbrydningen af al det ekstra hudfedt dannes der affaldsstoffer og fedtsyrer, disse irriterer talgkirtlerne og danner betændelse og hermed bumser. 

Aknepatienter har typisk en dårlig afskalling af de døde hudceller i det øverste lag (stratum corneum), hvilket tilstopper porerne yderligere. Talgen kan ikke komme ud, men overproduktionen af hudfedt fortsætter. Det medfører, at der dannes en øm bule, indtil talgkirtlen ødelægges, og hudfedtet siver ud i huden og danner en bums. 

Mange kvinder oplever akne, når de stopper med p-piller, eller når deres egen produktion af østrogen falder. Når niveauet af østrogen falder, vil androgenerne blive dominerende og aktivere talgkirtlerne. 

Almindelige årsager til akne:

 • Gener (akne er arveligt)
 • Forkerte hudplejeprodukter
 • Stress
 • Medicinske bivirkninger
 • Manglende søvn
 • Menstruation
 • Prævention
 • Graviditet
 • Overgangsalder
 • Fede cremer
 • P-piller

Akne i puberteten og som voksen

Næsten alle unge får akne i puberteten. I puberteten danner kroppen mere mandligt kønshormon, hvilket stimulerer talgkirtlerne til at producere hudfedt. Når talgkirtlerne bliver tilstoppede, kommer der hudorme og betændelsesreaktioner. Nogle oplever, at de som voksne stadig får bumser. Voksenakne er ikke unormalt, men er faktisk meget almindeligt. Derudover kan kosmetik, fede cremer og p-piller også være med til at få akne eller bumser.

Talg bliver ofte kategoriseret som roden til alt ondt

Kroppens mandlige kønshormon (androgen) øges meget i puberteten hos både piger og drenge. Hormonet stimulerer talgkirtlerne til at producere mere hudfedt. I takt med at produktionen af hudfedt øges, vil talgkirtlernes udgang forsnævres, hvilket resulterer i, at hudfedtet har svært ved at komme ud.

Har vores livsstil indflydelse på akne?

Sund livsstil og kost samt rigeligt med søvn kan stabilisere stresshormonerne i kroppen

Der er mange, der arbejder med kost og kostens indvirkning på vores krop. Nogle arbejder specifikt med kostens indflydelse på akne. Især mælk har været i søgelyset. Meget få forskningsresultater viser, at der er en sammenhæng mellem kost og akne. Der, hvor vi med sikkerhed kan se en sammenhæng, er i forhold til sukker og stress. Sukker øger insulinudsving, hvilket påvirker talgkirtlerne, så huden bliver mere fedtet. Stresshormoner påvirker ligeledes talgproduktionen. Det kan både være stress i forbindelse med arbejde eller manglende søvn. Når det kommer til mælk, så er det kun i nogle undersøgelser, at man har kunnet påvise en lille sammenhæng mellem skummetmælk og akne.

En sund livsstil med masser af grøntsager samt rigeligt med søvn kan stabilisere stresshormonerne i kroppen, hvilke vil kunne ses positivt på din hud. Der er behov for meget mere forskning på området, når det kommer til sammenhængen mellem livsstil og akne.

Hvordan behandler man akne?

Vi hjælper dig med at komme af med din akne

Vi tilbyder som en af de eneste klinikker i Danmark aknebehandling, der består af en kombination af medicinsk behandling gennem vores hudlæge og laserbehandlinger, korrekt hudpleje og vejledning. Vores team består af hudlæger med en Ph.d.-grad samt dermatologiske sygeplejersker med mange års erfaring inden for behandling af akne og aknear.

Vi ved det kan være meget generende at have bumser, og det kan påvirke din livskvalitet og dit sociale liv.

Hos Retouch Clinic vil vi hjælpe dig med at komme af med din akne og eventuelle andre hudproblemer. Vi sammensætter et behandlingsforløb til dig og hjælper med at fremme en fejlfri hud.

Garanteret flottere og bumsefri hud på 6-9 måneder med Acne Away behandlingspakken

Akne er en kompleks og invaliderende hudlidelse. For at komme akne til livs kræver det ikke kun én behandling, men en kombinationsbehandling, hvor akne bliver bekæmpet både indefra og udefra. Vi har sammensat pakken ”Acne Away”, som indeholder alt, hvad der skal til for at bekæmpe akne, uanset om det er tale om cystisk akne, papulo-pustuløs akne (moderat akne), mild akne eller hormonelt forskyldt akne.

Acne Away pakken består af medicinsk behandling, hudpleje, laser og peeling.
Denne kombination garanterer en flottere og bumsefri hud! Selve forløbet strækker sig over 6-9 måneder.

Hvad indeholder Acne Away pakken?

Acne Away – bekæmpelse af akne indefra og udefra

1) Hudlægekonsultation – opstart af behandling med Isotretinoin

Vores Acne Away behandlingspakke starter en konsultation ved vores hudlæge. Her bliver dit forløb planlagt efter din type akne.

Som regel vil første skridt være, at du kommer på Isotretinoin. Isotretinoin er en medicinsk A-vitaminkur, som har været anvendt igennem de sidste 50 år. Isotretinoin virker forenklet sagt ved at udtørre talgkirtlerne, så huden bliver mindre fedtet. Bumserne bliver derved ikke lige så nemt dannet, da talgen er hovedårsagen til, at hudporerne tilstoppes, og bumser dannes.

Vi benytter os i øvrigt af den amerikanske tilgang, hvor vi udskriver ”mikro-dosis” Isotretinoin for at mindske bivirkninger som f.eks. tørre slimhinder og hudirritation. Undersøgelser viser, at micro-dosis virker lige så godt som fuld dosis, men har langt færre bivirkninger.

2) Medicinsk hudpleje fra ZO Skin Health

Du får et fuldt hudplejeprogram med hjem fra ZO Skin Health. ZO er et medicinsk mærke, som udelukkende bliver solgt hos hudlæger og plastikkirurger verden over. Mærket er det førende på klikker i Europa og det næststørste i USA. Produkterne er så potente, at de ikke må forhandles online.

Produkterne hjælper til at rense huden godt igennem og fjerne de døde hudceller, som er en stor del af udviklingen af bumser samt give den nødvendige næring for, at huden kan hele ar og genopbygge hudbarrieren. Produkterne indeholder potente ingredienser, som nedsætter talgproduktionen og begrænser aknebakteriens muligheder for at overleve.

3) Klinikbehandlinger

Efter du er startet op på medicinsk- og hjemmebehandling, møder du ind i klinikken til behandling. Det vil være en specialuddannet sygeplejerske, som vurderer hvilken behandling, som er bedst i forhold til dig. Har du mange bumser, som skal renses ud, så laver vi en medicinsk peeling, som opløser de tilstoppede porer.

Laserbehandlinger

Har du primært røde ar, laver vi laserbehandlinger for at speede helingsprocessen op i arrene. Med laser kan vi hele dine ar på rekordtid samtidig med, at aknebakterien på huden nedsættes. Pakken består af 3 behandlinger med 3-4 ugers interval.

Har du mange aknear, altså ar efter akne, kan vi også hjælpe dig. Laserbehandlinger kan reducere mængden af propioni-bakterier og størrelsen af talgkirtlerne. Talgkirtlernes produktion af talg kan også nedsættes. Laser får også røde mærker efter gamle bumser til at hele hurtigere. Huden vil efter en laserbehandling føles varm, men du kan genoptage dagens gøremål lige efter behandlingen.

Receptpligtig medicin

Hvis vores speciallæge mener, at det er nødvendigt eller gavnligt for dig, kan du få udskrevet en recept til medicin, som kan hjælpe dine aknear til at blive pænere.

Kemiske peelinger

Akne kan også behandles med kemiske peelinger. Lukkede og åbne komedoner (hudorme) kan behandles ved at øge afskalningen af overhuden med fx frugtsyre, salicylsyre, azaleinsyre og TCA. Herved vil de døde hudceller ikke kunne sætte sig fast i porerne, og bumser vil ikke kunne blive dannet. En kemisk peeling vil desuden kunne ”støvsuge” nede i porerne, så begyndende bumser kan stoppes inden et udbrud.

Efter en peeling vil huden være rødlig, men efter en time ser du fin ud i huden – alt afhængig af hvilken peeling du vælger. En peeling kan også gøre aknear pænere.

4) Kontrol hver måned

Vi holder dig i hånden igennem hele dit Acne Away forløb. Du møder derfor ind til kontrol i klinikken hver måned, hvor du vil blive tilset af enten din hudlæge eller en specialuddannet sygeplejerske.

Du skal forinden kontrollen have fået foretaget en blodprøve, så vi kan sikre os, at der er balance i din krop. Efter 6-9 måneder garanterer vi en fejlfri hud!

Hvem er kandidat til Acne Away?

Vores Acne Away pakke er velegnet til både mænd og kvinder i alle aldre – også hvis du er under 18 år.

Uanset din hudtype kan vi hjælpe dig, da Acne Away pakken altid skræddersyes til netop din huds specifikke behov.

Acne Away pakken er derfor velegnet til behandling af alt fra:

 • Let akne
 • Moderat akne
 • Svær akne
 • Cystisk akne
 • Problemfyldt hud
 • Bumser
 • Fedtet hud

Hvordan forbereder jeg mig til behandlingen?

Konsultation

Før du kan starte på Acne Away forløbet, skal du til en lovpligtig forudgående konsultation hos klinikkens specialuddannede kosmetiske sygeplejersker. Her vil du blive spurgt ind til de bekymringer, du har, og hvad du ønsker med behandlingen. I dialog med behandleren vil vi finde frem til den optimale løsning for dig.

Et godt råd er også at skrive spørgsmål ned, som du har, før du kommer til konsultationen.

Skriftlig information

Vi anbefaler, at du læser om behandlingen i vores patientvejledning, som du kan downloade her på siden.

Resultater efter vores aknebehandling

Her kan du se resultater efter et Acne Away pakkeforløb, hvor der er benyttet en kombination af flere behandlinger.

Fjernelse af akne og ar efter akne

Denne behandling kræver lovpligtig forudgående konsultation min. 48 timer inden behandlingen.
Konsultationen er gratis.

Konsultation Gratis
Acne Away 15.000 kr.
Fjernelse af ar efter akne med IPL-laser 2.600 kr.

Priser på cremer og receptpligtig medicin er varierende fra behandling til behandling.

Stylist og Fotograf Sophie Gøhler

" Min hud er blevet så fin, at jeg sjældent bruger foundation, som tidligere var en betingelse for mig."