Book tid nu
Akne behandling hos Retouch Clinic

Akne

Akne – eller bumser – er et almindeligt hudproblem især blandt unge i puberteten, men også blandt voksne. Er du en af de mange, der slås med uren hud? Vi ved, at det kan være meget generende at have bumser og kan påvirke din livskvalitet og dit sociale liv.

Vi vil gerne hjælpe dig med at komme af med din akne. Vi sammensætter et behandlingsforløb til dig og hjælper med at fremme en fejlfri hud. Book tid til en effektiv aknebehandling hos Retouch Clinic.

Akne

Individuelt behandlingsprogram til din hud

Akne og bumser kan påvirke selvtillid og udadvendthed i en grad, så det kan være invaliderende. Hos Retouch Clinic benytter vi os af mange forskellige teknikker til at opnå det bedste resultat. Vi skræddersyr et individuelt behandlingsprogram til din hud, hvor vi kan anvende den rette blanding af receptpligtige cremer, laser og kemiske peelinger for at bekæmpe din akne.

Akne

Akne er en meget almindelig hudlidelse

Akne (acne vulgaris) er en meget almindelig hudlidelse. Akne ses primært i ansigtet, på ryggen og brystet. Akne ses som hudorme, røde knopper og bumser. Akne skyldes betændelse i og omkring hudens talgkirtler. 

Bumserne kan variere meget i størrelsen og sværhedsgraden og i værste tilfælde blive til store og ømme cyster (hulrum) eller knuder i huden. Overordnet kan akne opdeles i fire sværhedsgrader:

 • Hvide eller sorte hudorme – mild, overfladisk akne uden betændelse 
 • Papulo-pustuløs akne – moderat form for akne
 • Cystisk eller dyb akne – svær form for akne
 • Akne congolbata – særlig svær form for akne

Akne i puberteten og som voksen

Næsten alle unge får akne i puberteten. I puberteten danner kroppen mere mandligt kønshormon. Det stimulerer talgkirtlerne til at producere hudfedt. Når talgkirtlerne bliver tilstoppede, kommer der hudorme og betændelsesreaktioner. Nogle oplever, at de som voksne stadig får bumser. Voksenakne er ikke unormalt. Voksenbumser er faktisk meget almindeligt. 

Almindelige årsager til akne er:

 • Gener (akne er arveligt)
 • Forkerte hudplejeprodukter
 • Stress 
 • Medicinske bivirkninger 
 • Manglende søvn 
 • Menstruation
 • Prævention 
 • Graviditet
 • Overgangsalder

Behandling af akne

Vi ved det kan være meget generende at have bumser, og det kan påvirke din livskvalitet og dit sociale liv. Hos Retouch Clinic vil vi hjælpe dig med at komme af med din akne og eventuelle andre hudproblemer. 

Vi sammensætter et behandlingsforløb til dig og hjælper med at fremme en fejlfri hud. Vi tilbyder som en af de få klinikker aknebehandling som medicinsk behandling gennem vores hudlæge samtidig med, at du får laserbehandlinger, korrekt hudpleje og vejledning. 

Vores team består af hudlæger med en Ph.d.-grad samt dermatologiske sygeplejersker med mange års erfaring inden for behandling af akne og aknear.

Acne-Away – bekæmpelse af akne indefra og udefra

Akne er en kompleks og invaliderende hudlidelse. For at komme akne til livs kræver det ikke kun én behandling, men en kombinationsbehandling, hvor akne bliver bekæmpet både indefra og udefra. Vi har sammensat pakken ”Acne Away”, som indeholder alt, hvad der skal til for at bekæmpe akne, uanset om det er tale om cystisk akne, papulo-pustuløs akne (moderat akne), mild akne eller hormonelt forskyldt akne. 

Pakken består af medicinsk behandling, hudpleje, laser og peeling. Denne kombination garanterer en flottere og bumsefri hud! Selve forløbet strækker sig over 6-9 måneder.

 

 

Hudlægekonsultation – opstart af behandling med Isotretinoin

Vores Acne-Away består først og fremmest af en konsultation ved vores hudlæge. Her bliver dit forløb planlagt efter din type akne. Som regel vil første skridt være, at du kommer på Isotretinoin. Isotretinoin er en medicinsk A-vitaminkur, som har været anvendt igennem de sidste 50 år. Isotretinoin virker forenklet sagt ved at udtørre talgkirtlerne, så huden bliver mindre fedtet. Bumserne bliver derved ikke lige så nemt dannet, da talgen er hovedårsagen til, at hudporerne tilstoppes, og bumser dannes. 

Vi benytter os i øvrigt af den amerikanske tilgang, hvor vi udskriver ”mikro-dosis” Isotretinoin for at mindske bivirkninger som fx tørre slimhinder og hudirritation. Undersøgelser viser, at micro dosis virker lige så godt som fuld dosis, men med lagt færre bivirkninger. 

Hudpleje fra ZO Skin Health

Du får et fuldt hudplejeprogram med hjem fra ZO Skin Health. ZO er et medicinsk mærke, som udelukkende bliver solgt hos hudlæger og plastikkirurger verden over. Mærket er det førende på klikker i Europa og det næststørste i USA. Produkterne er så potente, at de ikke må forhandles online.

Produkterne hjælper til at rense huden godt igennem og fjerne de døde hudceller, som er en stor del af udviklingen af bumser samt give den nødvendige næring for, at huden kan hele ar og genopbygge hudbarrieren. Produkterne indeholder potente ingredienser, som nedsætter talgproduktionen og begrænser aknebakteriens muligheder for at overleve. 

Klinikbehandlinger

Efter du er startet op på medicinsk- og hjemmebehandling, møder du ind i klinikken til behandling. Det vil være en specialuddannet sygeplejerske, som vurderer hvilken behandling, som er bedst i forhold til dig. Har du mange bumser, som skal renses ud, så laver vi en medicinsk peeling, som opløser de tilstoppede porer. 

Har du primært røde ar, laver vi laserbehandlinger for at speede helingsprocessen op i arrene. Med laser kan vi hele dine ar på rekordtid samtidig med, at aknebakterien på huden nedsættes. Pakken består af 3 behandlinger med 3-4 ugers interval. 

Kontrol hver måned

Du møder ind til kontrol hver måned, hvor du vil blive tilset af enten din hudlæge eller en specialuddannet sygeplejerske. Du skal forinden kontrollen have fået foretaget en blodprøve, så vi kan sikre os, at der er balance i din krop. Du bliver med andre ord holdt i hånden igennem hele forløbet. Efter 6-9 måneder vil vi garantere en fejlfri hud!

Laser mod aknear

Har du mange aknear, kan vi også hjælpe dig. Laserbehandlinger kan reducere mængden af propioni-bakterier og størrelsen af talgkirtlerne. Talgkirtlernes produktion af talg kan også nedsættes. Laser får også røde mærker efter gamle bumser til at hele hurtigere. Huden vil efter en laserbehandling føles varm, men du kan genoptage dagens gøremål lige efter behandlingen. 

Receptpligtig medicin

Hvis vores speciallæge mener, at det er nødvendigt eller gavnligt for dig, kan du få udskrevet en recept til medicin, som kan hjælpe dine aknear til at blive pænere.

Kemiske peelinger

Akne kan også behandles med kemiske peelinger. Lukkede og åbne komedoner (hudorme) kan behandles ved at øge afskalningen af overhuden med fx frugtsyre, salicylsyre, azaleinsyre og TCA. Herved vil de døde hudceller ikke kunne sætte sig fast i porerne, og bumser vil ikke kunne blive dannet. En kemisk peeling vil desuden kunne ”støvsuge” nede i porerne, så begyndende bumser kan stoppes inden et udbrud.

Efter en peeling vil huden være rødlig, men efter en time ser du fin ud i huden – alt afhængig af hvilken peeling du vælger. En peeling kan også gøre aknear pænere. 

Hvordan opstår akne?

Talg bliver ofte kategoriseret som roden til alt ondt. Når vi er børn – før puberteten – har vi den mest perfekte hud uden bumser, hudsygdomme, pigmentpletter m.m. Dette skyldes, at vi absolut ingen talgproduktion har. Det er først, når vi bliver teenagere, at talgkirtlerne udvikles og aktiveres. Resultatet er forstørrede porer og fedtet hud.

Kroppens mandlige kønshormon (androgen) øges meget i puberteten hos både piger og drenge. Hormonet stimulerer talgkirtlerne til at producere mere hudfedt. I takt med at produktionen af hudfedt øges, vil talgkirtlernes udgang forsnævres, hvilket resulterer i, at hudfedtet har svært ved at komme ud. 

Talgkirtler findes primært i ansigtet, på ryggen og på brystet. De personer, som oplever et voldsomt tilfælde af akne i deres pubertet, er som oftest drenge. Dette skyldes, at deres kroppe er mere følsomme over for det mandlige kønshormon. 

Akne vulgaris, som også kaldes bumser eller uren hud, skyldes hovedsageligt, at de døde hudceller ikke skaller af huden, men i stedet sætter sig fast i hudens porer og derved danner en prop. Denne aflukning fører til, at der opstår hudorme (komedoner). Når komedonerne er hvide eller hudfarvede i toppen, kaldes de whiteheads (lukkede komedoner), og når de er sorte i toppen, kaldes de blackheads (åbne komedoner). Disse komedoner kan blive inficeret med en bakterie kaldet propionibacterium, hvilket ses som rødme, irritation og gullig væske fra komedonerne.

En bums dannes altså på grund af denne hudbakterie, der lever af hudfedt. Under nedbrydningen af al det ekstra hudfedt dannes der affaldsstoffer og fedtsyrer, disse irriterer talgkirtlerne og danner betændelse og hermed bumser.

Aknepatienter har typisk en dårlig afskalling af de døde hudceller i det øverste lag (stratum corneum), hvilket tilstopper porerne yderligere. Talgen kan ikke komme ud, men overproduktionen af hudfedt fortsætter. Det medfører, at der dannes en øm bule, indtil talgkirtlen ødelægges, og hudfedtet siver ud i huden og danner en bums. 

Mange kvinder oplever akne, når de stopper med p-piller, eller når deres egen produktion af østrogen falder. Når niveauet af østrogen falder, vil androgenerne blive dominerende og aktivere talgkirtlerne. 

Har vores livsstil indflydelse på akne?

Der er mange, der arbejder med kost og kostens indvirkning på vores krop. Nogle arbejder specifikt med kostens indflydelse på akne. Især mælk har været i søgelyset. Meget få forskningsresultater viser, at der er en sammenhæng mellem kost og akne. 

Der, hvor vi med sikkerhed kan se en sammenhæng, er i forhold til sukker og stress. Sukker øger insulinudsving, hvilket påvirker talgkirtlerne, så huden bliver mere fedtet. Stresshormoner påvirker ligeledes talgproduktionen. Det kan både være stress i forbindelse med arbejde eller manglende søvn. Når det kommer til mælk, så er det kun i nogle undersøgelser, at man har kunnet påvise en lille sammenhæng mellem skummetmælk og akne. 

En sund livsstil med masser af grøntsager samt rigeligt med søvn kan stabilisere stresshormonerne i kroppen, hvilke vil kunne ses positivt på din hud. Der er behov for meget mere forskning på området, når det kommer til sammenhængen mellem livsstil og akne. 

Fjernelse af akne

Denne behandling kræver lovpligtig forudgående konsultation min. 48 timer inden behandlingen.
Konsultationen er gratis.

Konsultation Gratis
Acne Away 15.000 kr.

Priser på cremer og receptpligtig medicin er varierende fra behandling til behandling.

Stylist og Fotograf Sophie Gøhler

" Min hud er blevet så fin, at jeg sjældent bruger foundation, som tidligere var en betingelse for mig."