Fjernelse af karsprængninger med sklerosering

Lider du af tydelige blå, røde eller lilla karsprængninger på dine ben eller andre steder på kroppen? 

Karsprængninger på ben hæmmer mange kvinder i deres påklædning især om sommeren. Mange føler sig begrænset i valg af nederdele, shorts eller på stranden grundet grimme edderkoppelignende karsprængninger, som kan strække sig fra anklen og helt op til ballerne. 

Heldigvis kan karsprængninger fjernes sikkert ved hjælp af en medicinsk behandling kaldet skleroterapi. 

fjernelse af karsprængninger

Hvorfor opstår karsprængninger

Tydelige blodkar og karsprængninger på benene optræder for de fleste med alderen, men kan også være både arvelige og miljøbetingede. Karsprængninger kan forårsages af overvægt, eller forskellige former for enten stående, eller meget stillesiddende arbejde. Mange,  både unge og voksne er generet af dette, og udover at det rent udseendemæssigt kan være et problem, oplever nogle også ubehag og smerter i forbindelse med de fremtrædende kar. 

karsprængninger københavn

SKLEROSERING

Sklerosering af kar er en gennemtestet og sikker behandling, der har hjulpet millioner af mennesker verden over med at komme af med deres ikke flatterende karsprængninger siden 1930’erne. Behandlingen betegnes stadig som den mest effektive måde til at fjerne karsprængninger på ben, sammen med ND-Yag laser. Hos Retouch Clinic tilbyder vi begge behandlinger, så du får det bedst mulige teknologi til fjernelse af dine karsprængninger. Behandlingen er simpel og uden smertefulde bivirkninger.

HVORDAN VIRKER SKLEROSERING

Sklerosering er en simpel behandling, hvor en høj opløsning af saltvand eller stoffet Aethoxysklerol injiceres med en fin nål ind i hver karsprængning. Stoffet irriterer karrene, så de hæver og koagulerer. Herefter vil karsprængningerne gradvist blive nedbrudt af kroppen selv over 2-4 uger. Resultatet er helt fine ensartede ben. 

En behandling tager  30 min. alt afhængigt af omfanget af karsprængninger. Det endelige resultat ses efter  få uger. 

Det anbefales at holde en pause med indtaget af følgende ting 3-4 dage inden behandlingen: fiskeolie, fisk, ingefær, hvidløg, Treo, Kodimagnyl og NSAID medicin (Bl.a. Ibuprofen).

sklerosering behandling københavn

Efter behandlingen med Sklerosering

Efter behandlingen anbefales det, at man anvender støttestrømper i 5 dage, for at komprimere det behandlede område, hvilket skaber hurtigere heling. Endvidere anbefales det, at patienten undgår lange varme bade,  hård fysisk motion, sauna og overophedning i dagene efter behandlingen. Dette ville i værste fald genåbne karrene, og behandlingen ville blive mindre effektiv. Direkte sollys skal undgås i 4 uger efter behandlingen. 

Hvor mange behandlinger er påkrævet

Det er ofte tilstrækkeligt med 1-3 behandlinger for at reducere karrene optimalt. Antal af behandlinger afhænger af mængden og størrelsen på karrene. Denne vurdering, samt vurdering om dine kar er egnet til denne type behandling, vil plastikkirurgen vurdere individuelt ved konsultationen. Hvis de kar man ønsker fjernet, enten er for store eller for fine til at blive behandlet med skleroterapi, kan andre muligheder også blive anbefalet, så som laser.

Fremadrettet kan man få behov for vedligeholdende behandling. Behovet er meget individuelt og afhænger af alder, livsstil, fysik og evt. tilstedeværelse af sygdom.

 Sklerosering eller laserbehandling

Sklerosering er rigtig godt til de medium til store karsprængninger.

Hvis du har helt fine og tynde, anvender vi ND-Yag laser

som helt klart virker bedst, der hvor selv den fineste nål ikke kan komme ind i karret.

Vores ND-Yag laser er udelukkende udviklet til behandling af karsprængninger. Læs mere her 

Bivirkninger ved Sklerosering

Sklerosering er en meget lidt invasiv behandling og kræver ingen nedetid. Nogen patienter oplever meget milde bivirkninger såsom kløe og rødme i 2-4 dage. Endvidere kan der opstå blå mærker omkring det behandlede område, hvilket aftager indenfor et par uger. I nogle tilfælde vil meget store kar tage længere tid om at blive fjernet, hvilket kan føles som hårde og bulede områder i huden, som kan tage måneder om at forsvinde. 

I meget sjældne tilfælde kan skleroterapi give allergiske reaktioner, hvorfor det er vigtigt, at man bliver tilset af klinikkens plastikkirurger inden, så vi kan tilsikre at du er ved godt helbred. Patienter der er gravide eller med tidligere historik af Hjerte-karsygdomme, blødningssygdom, ureguleret diabetes samt ubehandlet forhøjet blodtryk er ikke kandidater til behandlingen. 

Konsultation

Du er altid velkommen til en konsultation til behandlingen hos vores sygeplejesker og læger. Hver opmærksom på du skal se en af vores læge inden vi kan foretage behandlingen.

BOOK DIN KONSULTATION OG BEHANDLING HER

1 behandling 1.800 kr.

Book tid