Hvordan behandler man bumser bedst muligt?

 

Generelt skal man holde sig for at presse på bumser og røde knopper. I de fleste tilfælde, vil du gøre problemet værre, og du kan komme til at sprede infektionen. Den lille knop ender så op med at blive en gigantisk bums – eller endnu værre – der kommer flere bumser.

Hvis du alligevel ikke kan lade bumsen værre, og står og skal på en hot date, så kommer der 3 tips her.

 

1) Hvis bumsen er gul og betændt!

 • Vask dit ansigt med ansigtsrens. Vandet skal være lunkent, så huden åbner sig.
 • Desinficer området omkring bumsen med sprit eller alkohol.
 • Tag en meget fin steril nål (fås på apoteket) og prik i den øverste del af den gule bums. Nålen skal ikke prikkes for dybt, når bumsen allerede er gul.
 • Tag en serviet eller et stykke blødt toiletpapir og pres først ned i huden ca. 3mm fra selve bumsen. Derefter pres op ad, så alt infektion kommer op. Det er vigtigt ikke at presse for mange gange, så huden bliver ødelagt. Hvis du vil være rigtig prof, så kan du også bruge vatpinde til at presse infektionen ud. På den måde undgår du at presse for meget.
 • Desinficere igen.
 • Afslut med et højkoncentreret frugtsyre- eller benzoylperoxid produkt lokalt på bumsen. F.eks Basion (fås på apoteket) eller Mesoestetic Resurfacing Peelbooster (fås hos Retouch).
 • Lad være med at røre mere ved bumsen og så vil den falde drastisk i størrelse over de næste par timer!

 

2) Er bumsen IKKE gul og betændt:

 • Vask dit ansigt med ansigtsrens.
 • Tag en isklump og hold inde på bumsen i 5 minutter. Det er vigtigt at huden ikke bliver frosset men kun meget afkølet.
 • Påfør hydrokortison 1% lokalt på bumsen. Hydrokortison til dæmpe hævelsen, så bumsen falder i størrelse.
 • Afslut med  højkoncentreret frugtsyre- eller benzoylperoxid produkt lokalt på bumsen. F.eks Basion (fås på apoteket) eller Mesoestetic Resurfacing Peelbooster (fås hos Retouch).

 

3) Hvis bumser bliver et vedvarende og invaliderende problem:

Har du tendens til bumser, så skal dit hudplejeprogram på en eller anden måde indeholde følgende 3 ting. Det er vigtigt, at styrken på ingredienserne tilpasses den enkeltes hudtype.

 

 • Salicylsyre (BHA)! Virker ved at eksfoliere huden, så hudceller og snavs ikke tilstopper poren. Salicylsyre er særligt interessant for dig, der har hudorme, forstørrede porer, bumser, fedtet hud og lignende. Dette skyldes, at salicylsyre virker som en slamsuger i kloakken. Det kan gennemtrænge fedt og eksfoliere inden i poren, så bumsen ikke dannes. Samtidig har den en mild antibakteriel og anti inflammatorisk effekt.
 • Benzoylperoxid! Dette antibakterielle middel virker direkte mod de bakterier som er skyld i at bumser opstår. Dette akne-dræbende middel er utrolig effektivt, men pas på ikke at bruge det alt for voldsomt. Benzoylperoxid virker udtørrende og kan gøre din hud rød og irriteret. Derfor skal det altid kombineres med masser af fugt.
 • Fugt! Din hud kræver fugt lige meget hvad. Det er en skrøne, at man får flere bumser, ved at bruge creme. Det handler bare om at finde den rette. Når man anvender ingredienser, som virker eksfolierende eller bakteriedræbende, så er det især vigtigt med fugt, så huden ikke bliver rød, generet og tør. Kig efter vandbaserede cremer, som virker fugtgivende uden at efterlade huden fedtet. På den måde, kan du også sørge for, at din hud ikke er nødsaget til selv at producere endnu mere olie, for at kompensere for den tørre hudoverflade.

 

 

Kom ind til en gratis hudanalyse, så vi kan hjælpe dig med at få en fejlfri hud. Book her