Behandling mod rygerynker

Med alderen kommer de. De får din mund til at se lille og sur ud. De ødelægger din læbekant og får læbestiften til at løbe. Rynker rundt om munden er mange kvinders værste mareridt.

Synonymerne er mange, og ingen af dem er forbundet med noget positivt: Rygerynker, hønserøv og mormormund. Men hvad er den bedste behandling til at fjerne rynkerne rundt om munden?

Vi alle får rynker i ansigtet, nogle giver os karakter, mens andre på ingen måde gavner.

Når det kommer til rynker rundt om munden, så er det kvinderne som står for skud. Kvinder er især tilbøjelige til at udvikle rynker rundt om munden, da deres hudstruktur og muskulatur er anderledes rund om munden, end mænds. Den såkaldte hønserøv skyldes miljømæssige faktorer som soleksponering og rygning. Alder og genetik spiller også en stor rolle. Hvis dine forældre eller søskende har mange rygerynker, er der en stor risiko for, at du også vil udvikle dem.

Step 1 – Hjemmebehandling.   

Den bedste hjemmebehandling er forebyggelse. Det betyder, at du skal beskytte din hud mod solen og spise masser af fødevarer med et højt indhold af antioxidanter (bær, broccoli og gulerødder). Antioxidanterne vil styrke kollagen- og elastinstrukturerne i huden, som er vores naturlige vævsfylder.

Rygning er selvfølgelig et ”no-go”, da kemikalier i røgen kan ødelægge kollagen- og elastinfibrene i huden. Ligeledes vil mundbevægelsen, når du ryger, gøre rynkerne endnu dybere. Har du været storryger, så er det en god ide, at begynde med at bruge retinol.

Ved hjælp af retinol eller retinoid-cremer kan du genopbygge kollagen- og elastinstrukturene i huden. Retinol vil langsomt tykne de dybere lag af huden, samtidig med at det overfladiske hudlag (med alle rynkerne) bliver udtyndet.

rygerynker behandling
rygerynker fjernelse

Step 2 – BOTOX.

Ved at lægge små dråber BOTOX langs læben, kan du få muskulaturen, der laver rygerynkerne, til at slappe af, så rynkerne bliver mindre tydelige. BOTOX tager op til 14 dage om at virke, hvorfor resultatet af dine synligt forbedrede rynker, først opstår over tid. Ud over den synlige forbedring af rygerynkerne, vil BOTOX også give læben et meget diskret læbeløft. På den måde får man mere synlig læbe, uden at læben bliver mere fyldig.

Problemet med BOTOX mod rygerynker er, at man kun kan lægge lidt BOTOX af gangen, idet man ikke vil ændre på mimikken rundt om munden. Resultatet holder derfor kun 2 måneders tid. Derfor er kombinationen af BOTOX og Fillers klart den bedste, da BOTOX vil forlænge effekten af filler og omvendt. På den måde opnås en symbiotisk effekt, når man kombinerer Botox og fillers til at fjerne rynkerne rundt om munden.

 Step 3 – Fillers 14 dage efter BOTOX.

Det mest almindelige er, at fylde rygerynkerne ud med fillers som Restylane og Juvederm. Men uden BOTOX, kan den stærke muskulatur, rundt om munden, i princippet ”presse” filleren sammen, lige efter den er blevet lagt i rynkerne. Resultatet er derfor langt bedre, hvis der 14 dage forinden fillerbehandlingen, er lagt små dråber BOTOX, for at minimere hønserøvs-bevægelsen.

Når man behandler rynker rundt om munden, er det ekstremt vigtigt at vælge den helt rigtige filler. Filleren skal være bevægelig og blød samtidig med den integreres naturligt i huden, så den ikke mærkes. Belotero Balance og Juvederm Volift er to rigtig gode fillers, til at fjerne rynkerne rundt om munden. Hvis man vælger en for tyk filler, bliver resultatet ujævnt og man ville kunne se produktet.

Inden behandlingen vil man få lagt et godt lag bedøvelse, for at minimere ubehag. Herefter injiceres en filleren med en fin nål, så rynken bliver løftet op i hudniveau.

Behandlingen er ganske enkel, og resultatet holder i 6-12 måneder.

behandling mod rygerynker

Samlet pris for 1 ml. filler og Botox rundt om mund: 3500 kr.

BOOK DIN BEHANDLING ELLER KONSULTATION HER