Øjenlågsoperation

Har du tunge øjenlåg er en øjenlågsoperation formentlig relevant for dig. Det kan også være, hvis du føler dig generet af et hudoverskud, der kan lægge sig helt udover øjenvipperne. En operation for tunge øjenlåg er en af de mest almindelige plastikkirurgiske operationer og er for en dygtig kirurg et relativt simpelt indgreb at udføre. Operationen giver næsten altid et rigtig godt resultat og foregår normalt i lokalbedøvelse.  Ønsker du også en operation for poser under øjnene, er det muligt at foretage begge operationer i samme operation.

Om operationen

Kirurgen tegner hudoverskuddet op, og efter der er anlagt lokalbedøvelse fjernes hud og underliggende muskel. Er der noget overflødigt fedt, som popper frem fjernes dette. Selve indgrebet varer ca. 45 – 60 min. Efter at det overflødige hud og fedt er fjernet, brændes de små blodkar, der stadig bløder og sårene syes sammen.

Efter øjenlågsoperationen skal du ligge ca. ½ time med løftet hovedgærde og med ispose på øjenlågene for at mindske hævelser og blødning. Efter dette kan du tage hjem. Du skal dog afhentes og køres hjem i bil da du ikke må køre hjem selv.

Patientinformation

RISICI OG KOMPLIKATIONER

Ved alle operationer er der risiko for efterblødning. Skulle det begynde at bløde, kan man ofte ved et let tryk i ca. ½ time stoppe denne. I sjældne tilfælde kan der opstå blodansamlinger under huden, der kræver kirurgisk udtømning. Meget sjældent ses betændelse i arrene, men ofte kan man få lidt småirritation i sårene. Dette går ofte over af sig selv. I ekstreme tilfælde har man observeret blødning bag øjenkuglen. Dette kan give fare for synet. Ardannelse forekommer ved alle operationer, men arret ved operation for øvre øjenlåg ligger i den fold, der automatisk kommer, når øjet er åbent, og derfor er helt usynligt. Den første periode kan man dog se arret ude i siden, men også her vil arret typisk forsvinde og blive usynligt efter 1-3 måneder. Ved øjenlågsoperation for øvre øjenlåg kan det forekomme, at der ikke er taget nok hud, og i så fald må man korrigere dette ved at tage yderligere hud. Bivirkninger og komplikationer er sjældne ved operation for øvre øjenlåg.

Efter operationen

De første par dage efter din øjenlågsoperation, skal du holde dig i ro og sove med løftet hovedgærde og ikke bukke hovedet ned under hjertehøjde. Dette for at undgå at der opstår blødning. En god ting er at anvende solbriller i ugen efter operationen, idet man så kan skjule de opererede øjenlåg samt den blålige misfarvning, der altid vil forekomme. Denne misfarvning forsvinder dog ofte indenfor 1 uge, men kan blive hængende op til 3-4 uger, hvis man har tendens til dette. Sygemelding 3-4 dage fra kontorarbejde og 1 uge for fysisk krævende arbejde. Man bør ligge 20 min.  3-4 gange om dagen med noget køligt på øjnene for at mindske hævelsen Efter en uges tid vil stingene blive fjernet. Man må gerne brusebade fra dagen efter operationen. Der er naturligvis en svien, der som regel begrænser sig til den første aften efter operationen. Mod smerter kan du læse mere om operation af øvre øjenlåg på sundhed.dk

Før- og efterbehandlingen

plastikkirurgi københavn
Øjenlågsoperation københavn

Mød vores plastikkirurg

Jamshaid har 8 års erfaring inden for det plastikkirurgiske speciale. Jamshaid blev speciallæge i plastikkirurgi i april 2017 fra Rigshospitalet og Herlev Universitets Hospital, København. Han har været afdelingslæge på Herlev Universitets Hospital inden han i oktober 2017 valgte at gå over i det private.

PRIS FOR ØJENLÅGSOPERATION

 9.500 kr.

BOOK DIN KONSULTATION OG BEHANDLING HER