MELASMA

Melasma er en form for hyperpigmentering, som skyldes en overproduktion af pigmentet melanin. Melanin definere farven på vores øjne, hår og hud. Tilstanden melasma forekommer som regel som en reaktion på hormonelle ændringer som graviditet, p-piller, UV-stråling, arvelig prædisponering, alder og visse former for medicin. Over produktionen viser sig som brune pletter og en ujævn hudtone. Melasma ses som oftest  hos kvinder på soleksponderende steder, som på kinderne, i panden, på overlæben eller på håndryggen.

Melasma er ikke farligt, men det kan medføre ubehag for den udsatte, da det kan opleves som noget mange spørger end til. Specielt ved for meget pigment på overlæben, som kan ligne et overskæg, og kan være meget generende æstetisk.

BEHANDLING AF MELASMA

Der findes ingen kur mod melasma, men der findes behandlinger som kan formindske synligheden af pigmenteringen. En af disse behandlinger er en laser behandling som brænder melasmen væk. Laser behandlingen går ind og arbejder med den yderste del af huden, og trækker pigmentet frem, så det efter 5-7 forsvinder. Processen kan dog være lidt generende, da pigmented bliver trukke frem, og der kan føles en ubehang ved at være meget mørk I ansigtet de steder pigmentet bliver trukket frem.

Det kan være nødvendigt med flere behandlinger, men du kan i samråd med os planlægge et behandlingsforløb, så du opnår det bedst tænkelige resultat.

Efter et behandlingsforløb mod melasme med laser, er det vigtigt du benytter en højfaktor hver dag. Hvis du ønsker at være solbrun, anbefaler vi at du benytter vores økologiske spraytan, som vil give den en smuk brun farve uden af påvirke din melasma.

BOOK DIN KONSULTATION HER