Den ideelle ansigtsform er igennem hundredevis af år blevet beskrevet i litteraturen som hjerteformet, V-formet eller som en omvendt trekant.

 

 

Fra det øvre ansigt til det nedre ansigt

Et ungdommeligt og æstetisk ansigt henleder opmærksomheden på det øvre ansigt og øjenomgivelserne.

Med alderen bliver det nedre ansigt mere tungt og dominerende, eftersom huden bliver slap og løs. Vi mister fylde i kinderne, og huden begynder at hænge omkring kæbelinjen. I stedet for runde eller ovale former bliver ansigtet altså mere firkantet. Disse ændringer i ansigtet skyldes først og fremmest tab af fedt, muskler og knogler.

tindinger

Den øvre del af ansigtet er defineret af vores tindinger. Fedtpuder i omkring tindingerne er særligt udsat for at blive mindre og mere indsunkne med alderen. Langvarig sygdom kan også medføre et stort tab af fylden i ansigtet, som især ses omkring tindingerne. For at opretholde en ungdommelig ansigtsform er det derfor vigtigt at puste nyt liv i tindingerne.

Mange får filler i kindben for at løfte den slappe hud fra kæbelinjen,tilbage til kindområdet, hvor huden sad oprindeligt. Dette kan give disharmoni i ansigtet, hvis tindingerne er meget indsunkne, da der bliver dannet en timeglasform mellem panden og kindbenene.

Derfor er det vigtigt at give fylde til området omkring ens tindinger, så der opstår harmoni mellem pande, tinding og kindben – akkurat som da vi var yngre.

Når man genskaber fylden omkring tindingerne, så medfører det yderligere foryngende fordele: Brynene bliver løftet og løs hud på øjenlågene får en naturlig opstrammende effekt.

Behandling omkring tindingerne er en avanceret behandling, som kun bør udføres af behandlere med mange års erfaring indenfor injektionsbehandlinger.

Når det bliver gjort rigtigt, vil det medføre en markant foryngende effekt på ansigtetsformen. Alle vil kunne se forskellen, men ingen vil vide hvad du har gjort.

Her kan du se, hvordan kosmetiske sygeplejerske Mads Storm foretager en behandling med filler i tindingerne.