BRYSTVORTER

 BRYSTVORTE-REDUKTION

Brystvortereduktion kan være en løsning for de kvinder, som føler at de har for store brystvorter. Det kan være selve vorten, eller det kan være det brune område udenom, der kan være ganske stort eller lettere fremfaldet. Dette kan vi korrigere operativt. Amning og stor barm kan være årsagen.

OPERATIONEN AF FOR STORE BRYSTVORTER

Operationen foregår i lokalbedøvelse, og drejer det sig om selve brystvorten, der er for lang, kan en lille trekant skæres ud af den, så man opnår den ønskede størrelse. Drejer det sig om det brune, der er for stort, skæres simpelthen en ring ud, så det tilbageværende har den ønskede størrelse. Den omgivende hud strammes ind til brystvorten. Dette vil naturligvis i starten give lidt rynker omkring brystvorten, men disse forsvinder, inden der er gået 3 mdr.

Der er tale om en enkel, lille operation, som varer ½ times tid. Inden operationen vil der ofte blive taget foto og blive optegnet, hvad det er, der skal bortskæres.

OPERATION FOR INDADVENDTE BRYSTVORTER

Nogle kvinders brystvorter vender indad, og dette kan være et kosmetisk problem. At det også kan være et problem i forhold til at amme, er en anden og mere alvorlig sag, da det sidste problem ikke kan afhjælpes via operation. Tværtimod mistes amme-evnen. Så hvis du er ung og ikke har fået børn, kan vi desværre ikke operere dig.  Istedet for henviser vi til apoteket, hvor du kan købe Niplette, der er en slags sugekop, du sætter på brystvorten flere timer dagligt i en længere periode. Dette kan muligvis afhjælpe problemet. Men er du over den fødedygtige alder, eller har fået de børn du vil have, og har du indadvendte brystvorter, er denne operation måske noget for dig.

OM OPERATIONEN

Operationen foregår i lokalbedøvelse. Brystvorten skæres igennem, og bindevævsstrøg, der trækker brystvorten indad, skæres over, og vorten trækkes ud. Ved dette indgreb skæres også mælkekirtlerne over og derved mistes evnen til at amme.

Der er tale om en enkel, lille operation, som varer ½ times tid. Inden operationen vil der ofte blive taget foto og blive optegnet, hvad det er der skal bortskæres.

KOMPLIKATIONER OG BIVIRKNINGER

 FORMINDSKNING AF BRYSTVORTER

Bliver du opereret i selve brystvorten kan fremtidig amning være noget problematisk. Opereres det brune uden om brystvorten, vil der naturligvis være et ar, og man kan aldrig garantere, hvordan dette vil se ud, og i nogle tilfælde fraråder vi operation, da arrene kan blive skæmmende. I enkelte tilfælde kan det blive ganske bredt som følge af at brystet tynger og giver anledning til arspredning. Derudover er der risiko for betændelse, efterblødning og et lidt skævt resultat.

EFTER OPERATIONEN

Der vil blive lagt en lille forbinding. Trådfjernelse sker efter 10-14 dage. Der vil blive givet nærmere instrukser om, hvorvidt det er tilrådeligt at bade eller ej, eller der lige skal lægges lidt plastik over forbindingen, når du bader.

Du skal gå med en god støttende BH, og du kan efter operationen fortsætte med dine daglige gøremål. Voldsom sport og svømning skal undgås indtil trådfjernelse. Sygemelding er ikke nødvendig.

KOMPLIKATIONER OG BIVIRKNINGER

INDADVENDTE BRYSTVORTER

Som ved alle kirurgiske indgreb er der risici. Blødning, infektion, ændret eller mistet følesans risikeres, og der er også en risiko for, at brystvorter vender sig indad igen. Dette kan rettes ved en ny operation, der selvfølgelig foretages uden beregning.

RESULTATETS HOLDBARHED

Begge operationer er permanente.

VIGTIG INFORMATION

Du skal vide, at du er velkommen til at tage en bisidder med (ven, veninde, familiemedlem) med til konsultationen. Du skal også vide, at du skal have 1 uges betænkningstid, inden du endeligt kan give samtykke til operation.

MØD VORES PLASTIKKIRURG

Jamshaid har 8 års erfaring inden for det plastikkirurgiske speciale. Jamshaid blev speciallæge i plastikkirurgi i april 2017 fra Rigshospitalet og Herlev Universitets Hospital, København. Han har været afdelingslæge på Herlev Universitets Hospital inden han i oktober 2017 valgte at gå over i det private.

Indadvendte brystvorter 10.000 kr.

Areola (det mørke område omkring brystvorten) 10.000 kr.

Brystvortereduktion 10.000 kr.

BOOK DIN KONSULTATION OG BEHANDLING HER