BRYSTLØFT

LILLE ELLER STORT

Brystløft kan være løsningen, hvis du er glad for størrelsen af dine bryster, men synes de hænger for meget, er for slappe eller at brystvortens placering eller størrelse generer dig.

Der kan være flere forskellige årsager til, at brysterne hænger. Det kan være en medfødt udvikling, der gør at barmen allerede hænger fra puberteten. Hyppigere er det dog efter amning eller efter en periode med overvægt og siden hen vægttab, hvor brystet tømmes for fedt, men huden ikke trækker sig tilsvarende sammen. Uanset årsagen er mange kvinder dog kede af dette, og et brystløft kan være den rette operation.

OM OPERATIONEN

Der findes forskellige operationsteknikker for brystløft, og fælles for dem er, at de alle giver ar rundt om brystvorten og neden under den. Et lille løft kan i dag gøres med en teknik, der giver begrænsede ar. Er det et meget lille løft, kan arret lægges i brystvorten, men normalt bliver der et ar rundt om brystvorten og fra vorten og ned til folden under brystet – den såkaldte slikkepindsmetode.

En anden klassisk teknik giver et ar i folden under brystet. Ved store bryster der hænger, skal man være klar over at en brystløftsoperation ikke vil løfte barmen nævneværdigt, men vil flytte brystvorten op midt på barmen og på den måde få brystet til at syne mindre hængende. Ved løft af en stor barm skal man regne med, at det er den førnævnte teknik med ar rundt om vorten, nedenunder vorten og i brystfolden – det så kaldte anker-ar – der benyttes.

Er barmen meget stor, vil det muligvis være nødvendigt med en brystreduktion i stedet for. Brystløftet foretages på normalvægtige kvinder, da overvægtige kvinder ofte har store bryster, hvor et egentligt løft som nævnt ikke giver nogen nævneværdig effekt. Der findes variationer af hængebarm, og variationer af hvordan det brune område uden om brystvorten ser ud, og formen af dette. Såkaldt tuberøse bryster er, hvor brystbasen er smal og brystet lidt rørformet og hængende. Brystvorten og det brune område udenom er stort, slapt og fremstående. Ved sådanne tilstande er det en brystløftsoperation med nogle enkelte ændringer, som skal foretages. Ved en konsultation vil du blive orienteret om præcis hvilken teknik, der i dit tilfælde vil være det bedste.

PATIENTINFORMATION BRYSTLØFT

OM OPERATIONEN

Ved et brystløft skal der både fjernes hud, og brystkirtlen skal formes. Brystvorten skal placeres opad, og ofte skal det brune område gøres mindre. Et brystløft kan foregå i lokal bedøvelse.  Operationen varer 1½-2 timer ved et lille løft og 2-2½ timer ved et stort løft. Efter brystløftoperationen vil der blive sat plaster på, en forbinding og en god støttende BH.

Inden brystløftet vil vi tage fotos, og kirurgen vil i samråd med dig tegne op, hvor brystvorten skal sidde, og hvor meget denne skal mindskes ved et stort løft. Der tegnes også op, hvor meget hud, der skal fjernes for at give det bedste resultat. Ved slikkepindsmetoden med kun et ar rundt om og under brystvorten, vil arret være noget rynket i starten, men dette vil glatte sig efter ca. 3 mdr. Der kan også være en længere helingsperiode ved denne metode på grund af den rynkede hud. Ved ankerarret er der normalvis ikke de store helingsproblemer. Ved operationen fjernes kun en lille smule hud, så brystet vil i princip have samme størrelse som inden operationen, og fylde det samme i BH-skålen, men naturligvis sidde betydeligt pænere.

RESULTATETS HOLDBARHED

Et brystløft giver en permanent forandring, men i de fleste tilfælde vil brysterne hænge med tiden, dog mindre udpræget end før brystløftet. Brystvorten vil forblive mere eller mindre midt på brystet.

VIGTIG INFORMATION

Du skal vide, at du er velkommen til at tage en bisidder med (ven, veninde, familiemedlem) med til konsultationen. Du skal også vide, at du skal have 1 uges betænkningstid, inden du endeligt kan give samtykke til brystløft-operation.

BIVIRKNINGER OG KOMPLIKATIONER

Følesansen i brystvorten kan mindskes, mistes, ændres eller endda blive bedre efter en brystløft operation. Det har dog heldigvis ingen betydning for din evne til at amme. Der vil komme et ar rundt om brystvorten, neden under denne, og i visse tilfælde ved stort brystløft hele vejen i folden. Det er uforudsigeligt hvordan arrene bliver, idet det er individuelt. Der kan gå op til 1-1½ år, før man kan vurdere dette, og i en periode kan arrene blive ganske tykke og røde. Der kan være manglende sårheling, og små sår i syningerne, som tager noget længere tid om at hele. Der kan optræde betændelse, og lige efter operationen kan der være tale om en efterblødning, der operativt skal udtømmes. I tilfælde af betændelse kan dette oftest klares med penicillin eller tilsvarende. Der kan forekomme lidt skævhed, eller at formen på det brune uden om brystvorterne kan blive lidt ovalt eller hjerteformet.

Vi anbefaler brug af arplaster, når arrene er helt ophelede.

Ved store bryster kan der komme nogle sår underneden, idet noget af huden kan dø, som følge af stramningen omkring. I tilfælde af betændelse, kan dette oftest klares med penicillin eller tilsvarende.
Man skal passe på arrene det første års tid, så undgå sol og solarium. Man skal være klar over at en operation for brystløft ikke holder livsvarigt, og at brystet ikke forbliver i samme position, som lige efter operationen, da tyngden, aldersforandringerne og huden slappes, og hen ad vejen vil brystet kunne hænge lidt, men næppe i samme grad som før operationen.

MØD VORES PLASTIKKIRURG

Hans Henrik Steenfos er klinikkens speciallæge i plastikkirurgi.

Hans Henrik Steenfos har mangeårig, alsidig erfaring i kosmetisk og rekonstruktiv plastikkirurgi, og den erfaring kommer nu kunderne i Retouch Clinic til gode.

Lille brystløft – fra 19.900 kr.

Stort brystløft – fra  26.000 kr.

BOOK DIN KONSULTATION OG BEHANDLING HER