Book tid nu

Fenol peeling

Har du meget dybe rynker, tydelige ar eller pigmentpletter i ansigtet? Kemisk peeling med fenol er en meget effektiv behandling og den skrappeste form for peeling til behandling af meget dybe rynker, ar fra svær akne og pigmentforandringer.

Fenol peeling er den eneste peeling, som kan fjerne dybe rynker. Elasticiteten i huden bliver samtidig genopbygget ved blot én behandling. Den øgede elasticitet medfører et løft af huden, som næsten kan sidestilles med kirurgi. Resultatet er drastisk, og behandlingen kan få dig til at se 10 år yngre ud. Behandlingen bliver kun udført af klinikkens plastikkirurger.

Fenol peeling

En dyb kemisk peeling

Fenol har tidligere været brugt til desinfektion af hud, sår og kirurgiske instrumenter. Fenol peeling er en dyb kemisk peeling, der især bliver anvendt til rigtig grov, ældet og solbeskadiget hud, men også til behandling af aknear og pigmentpletter eller til fjernelse af forstadier til hudkræft.

Hudstrukturen forbedres, og ar mindskes betydeligt. En modificeret fenol peeling bliver påført hele ansigtet for at fjerne det øverste hudlag. Peelingen fjerner den grove, rynkede- og solskadede hud, så ny frisk og sund hud kan vokse frem.

Fenol peeling

Behandlingstid: 2 timer
Bedøvelse: Smertestillende medicin
Nedetid / Opheling: 8 dage
Resultat synligt: Efter 8 dage
Holdbarhed: Permanent (afhængigt af livsstil)
Konsultation: Gratis
Pris: Se priser her
Fenol peeling

Overlegne resultater – Få et 10 år yngre udseende

Fenol peeling har været anvendt siden 1920’erne, hvor hollywoodstjerner opkaldte behandlingen ”ungdommens kilde”. Når det kommer til drastisk transformation af selv de dybeste rynker, er den modificerede fenol peeling en af de mest effektive behandlinger på markedet, også når det gælder slap hud.

Behandlingen har gennem tiderne været overlegen sammenlignet med lignende behandlinger såsom c02-laser, når det gælder eliminering af dybe rynker på en ensartet måde, uden store risici for bivirkninger som ardannelse og hypopigmentering (hvide pigmentpletter).

Resultatet af en Fenol peeling er drastisk, og behandlingen kan give ansigtet et 10 år yngre udseende.

Fenol peeling

Ofte stillede spørgsmål - Fenol peeling

Hvordan virker en fenol peeling?

Modificeret fenol med TCA og kroton olie

Fenol peeling er blevet modificeret siden 1920’erne. Førhen brugte man en høj koncentration af fenol (88%). I dag har formlen en lavere koncentration af fenol og er kombineret med TCA og kroton olie. Denne modificerede formel gør peelingen nemmere at kontrollere, samtidig med at bivirkninger minimeres.

Den gamle traditionelle fenol peeling havde tendens til at beskadige pigmentcellerne, så huden blev permanent lysere. Den nye modificerede fenol peeling minimerer risikoen for hypopigmentering. Kort sagt, så findes der ingen behandling, som kan måle sig med fenol peeling, hvad angår behandling af dybe rynker, ar og pigmentpletter.

Hvordan foregår en behandling med Fenol?

Dag 1

Du møder ind på klinikken en time før, hvor smertestillende medicin bliver udleveret. Peeling bliver påført små områder ad gangen, med 15 minutters interval for at undgå toxicitet af fenolen.

Det svider og brænder i et minut, på hvert påbegyndt område, men fenolen har den egenskab, at den bedøver huden under behandlingen, hvorfor peelingen kun gør ondt lige, når den påføres. Huden påføres et tyndt lag plastik de steder, hvor du ønsker peeling rigtig dybt. De andre områder påføres et gult pulver, som danner en beskyttende hinde rundt om huden.

Selve peelingen tager 1,5-2 timer, og du kan tage hjem lige efter. Vær opmærksom på, at du vil være majs-gul i hele hovedet. Mange vælger at køre selv eller blive hentet.

Om aftenen kan huden godt svide ligesom efter en solskoldning, men det er til at holde ud. Du kan tage 1 gram paracetamol for at nedsætte ubehaget. Vi anbefaler at sove med eleveret hovedgærde eller med en ekstra pude under hovedet for at minimere hævelsen.

Det er vigtigt at undgå lange varme bade de næste 7 dage. Ansigtet må ikke få vand, så du må udelukkende bruse kroppen.

Dag 2

Du møder op på klinikken, hvor okklusionsplastikken fjernes, og huden påføres mere af det gule bismuth pulver.

Den brændende fornemmelse er aftaget markant. Dog vil du være meget hævet i hele ansigtet og især rundt om øjnene. Der kan være sårvæske, som kommer ud af huden, men det gule pulver holder det meste af huden tør.

Du får udleveret noget gult pulver og creme, som du kan smøre på de områder, som virker våde og rå. Cremen og pulveret må kun påføres med gummihandsker, som du får udleveret i klinikken.

Dag 3

Du vil forsat være rigtig hævet i ansigtet, og huden begynder at stramme, især rundt om munden. Efter den 3. dag vil hævelsen aftage, og skorpen på huden bliver tykkere og mere mørk. Kløe kan begynde at opstå i huden.

Dag 4

Du møder ind på klinikken, og huden tjekkes for infektion, herpes udbrud m.m. Der påføres vaseline på mundvige og næsefløje m.m.

Hævelsen vil være aftaget, og huden kan begynde at revne lidt, primært omkring munden.

Den 4. dag er den dag, hvor din tålmodighed måske er begyndt at slippe op, og hvor du sikkert synes, det hele er lidt hårdt, fordi du ikke kan være social. Kløen i huden intensiveres.

Dag 5-6

Skorpen på huden bliver tykkere, og den friske underhud gør sig klar til at frastøde den gamle ødelagte hud. Huden kan begynde at skalle i kanterne.

Huden kan fortsat være kløende.

Dag 7

Du møder ind på klinikken. Hele ansigtet påføres vaseline.

Alle de gamle sårskorper ryger af i løbet af dagen. Det er en enormt befriende følelse. Rynker og brune pletter vil være drastisk reduceret, samtidig med at hudteksturen vil være markant finere og mere ungdommelig.

Hvor længe er nedetiden ved behandlingen?

Hos Retouch kan vi skræddersy behandlingen, så peelingen bliver dyb rundt om mund- og øjenpartiet, hvor rynkerne oftest er dybest og mindre dyb i de øvre dele af ansigtet.

På den måde undgår du en lang nedetid, modsat tidligere hvor man lavede peelingen dyb i hele ansigtet. En behandling med Fenol bliver kun udført af klinikkens specialuddannede læge.

Behandlingen kræver 10 fridage i kalenderen, hvor du jævnligt kommer til kontrol i klinikken.

Huden vil være meget rød som efter en kraftig solskoldning. Du må gerne begynde at bade igen, når skorperne er faldet 100% af huden.

Efterfølgende vil huden være sart, rød og lys i op til flere måneder efter behandlingen. Dette kan dog nemt dækkes med make-up som du må benytte når huden er 100% helet.

Du får udleveret to cremer i klinikken, som du skal anvende i månederne efter peelingen. Cremerne hjælper til at hele huden yderligere, samtidig med at hyperpigmentering (mørke pigmentpletter) forebygges.

Det er alfa-omega, at du anvender SPF 50 hver dag og holder dig helt ude af solen i 3-6 måneder efter behandlingen. Befinder du dig ude i solen, skal du anvende solhat og anvende SPF 50 hver anden time.

Huden vil fortsat være lidt ru og tør i ugerne efter peelingen. Rødmen aftager gradvist over de næste par måneder, og det endelige resultat ses efter 3-6 måneder.

Resultatet holder i årtier, såfremt du undgår usunde faktorer såsom rygning, sol og usund livsstil.

Hvordan forbereder jeg mig til behandlingen?

Konsultation

Før du kan få en behandling med Fenol, skal du til en lovpligtig forudgående konsultation hos klinikkens specialuddannede læge.

Her vil du blive spurgt ind til de bekymringer, du har, og hvad du ønsker med behandlingen. I dialog med behandleren vil vi finde frem til den optimale løsning for dig.

Et godt råd er også at skrive spørgsmål ned, som du har, før du kommer til konsultationen.

Konsultationen er uforpligtende og gratis.

Book en konsultation og behandling her

Betænkningstid

Vi følger naturligvis krav fra Styrelsen for Patientsikkerhed om betænkningstid. 48 timer efter din konsultation kan vi derfor udføre behandlingen.

Skriftlig information

Vi anbefaler, at du læser om behandlingen i vores patientvejledning, som du kan downloade her på siden.

Receptpligtig medicin

Inden behandlingen får du udleveret en receptpligtig A-vitamincreme (Tretinoin 0.1%), som du skal anvende hver aften, inden du skal have din fenol peeling. Cremen fjerner det øverste lag af døde hudceller, samtidig med at huden forberedes til peelingen. Du kan godt skalle en del, når du anvender cremen, og din hud kan føles rød, sviende og brændende. Dette er helt normalt. A-vitamincremen vil øge effekten af behandlingen, så du opnår et endnu bedre resultat, da peelingen trænger dybere ned i læderhuden.

Har du tendens til herpesudbrud, vil du få udleveret en Aciclovir kur, som du skal tage 4 dage inden peelingen og forsætte med 7 dage efter.

Behandling med Botox

Du skal desuden have en Botoxbehandling af panderynker, bekymringsrynker og smilerynker 2-3 uger inden behandlingen.

Det er for at give et endnu bedre resultat på sigt. Botox virker ved at slappe hud og muskler af, så kollagen- og elastinfibrene efterfølgende vil blive dannet jævnt over hele hudoverfladen.

Hvem er kandidat til en Fenol peeling?

Behandlingen er velegnet til mænd og kvinder med en meget rynket og/eller solskadet hud.

Fenol peeling

Denne behandling kræver lovpligtig forudgående konsultation min. 48 timer inden behandlingen. Konsultationen er gratis.

Konsultation Gratis
Fuldt ansigt inkl. Botox og hjemmeplejeprodukter 25.000 kr.
Caroline Fleming

"Der skulle ikke meget til – et par behandlinger, og så var karsprængningerne væk!"