5 skønhedstips fra Thailand

Mads er taget på ferie til Thailand, her er hans 5 skønhedstips til dig som snart skal på solferie.

 

1) Hummerlook – nej tak

Danskere elsker at ligge og stege i solen, og vi er også blandt de mennesker i verden, som får flest solskoldninger og modermærkekræft. Dette kan skyldes, at vi bliver så desperate for at få sol på kroppen den første feriedag, at vi steger huden til sammenligning med en kogt hummer!

Løsning: Få en omgang spraytan hjemmefra! Rent psykologisk, så tænker vi os bedre om, når vores hud ser brun ud. Vi har ikke samme behov for at stege til vi får bikinimærker. Med en hurtig spraytan har du allerede bikinimærkerne på plads inden afrejse. Spraytan virker også som en naturlig (dog mild) solfaktor for huden, da den brune farve hjælper til at reflektere lyset og danner et lag ovenpå huden svarende til SPF 2.

Med farven på plads hjemmefra, kan du stille og roligt bygge en sund kulør op, ved at anvende SPF 30 eller derover. På den måde undgår du også, at den flotte kulør, du har arbejdet hårdt for, skaller af i flyet.

Bonus tip: prøv vores økologiske spraytan, som har kolde nuancer, så du ikke bliver orange!

 

2) Drop Limefrugten!

I Danmark er vi kendt for vores blonde hår, og en del af os er ikke født med den blonde farve. Det har ført til, at mange unge mennesker benytter citrussaft, for derefter at få en omgang UV-stråling til at fremhæve den blonde farve. Det lyder måske smart, men desværre er denne kombination utrolig farlig! Citrussaft (især lime) blandet med UV-stråler kan føre til phytophotodermatitis, som er en kemisk reaktion, hvor huden får en 2. gradsforbrænding. ( Se de skræmmende billeder her )

Løsning: lav en kæmpe omgang kamillete og hæld den på en flaske. Når kamilleteen er kold, kan du massere den kolde te i håret, mens du ligger på stranden. Ikke nok med det er kølende og dejligt, men det lysner håret særdeles godt.

Bonus tip: anvend ALDRIG ”Blonding spray” fra Schwarzkopf, når du er på stranden. Det er afprøvet og resultatet var pisgult 90’er hår under hele min sommerferie til Mallorca!!!

 

3) Kokosolie gør det ikke bedre!

De fleste har prøvet at optimere deres tan, ved at smøre huden med diverse typer olier, for derefter at lægge sig ud i solen! Olier er godt til at stege kød på panden – men IKKE huden! Faktisk så bliver man ikke mere brun af at ligge med olie. Mængden af UV-stråler fra solen, er den samme lige meget om du ligger med kokosolie eller ej. Olien gør bare, at huden ser mere velfugtet ud og skinnende. Desværre vil olie ”stege huden”, så den bliver mere varm. Derved åbner blodkarrene sig i huden, og du får en mere rød hud! Denne ekstreme opvarmning af huden kan ren faktisk medføre, at din hud bliver mere tør efterfølgende.

Løsning: påfør fugt til huden efter du har ligget ved standen. En velfugtet hud får altid en bedre glans og udstråling.  Ligeledes vil tilføring af fugt til huden gøre, at du ikke får læderhudslooket.

 

4) Spar på fedtet

I et varmt og fugtigt klima, har vores hud ikke brug for ligeså fedtede cremer som i den danske vinterkulde. Fugten fra luften bevirker, at vores hud ikke udtørrer lige så meget.

Dertil kommer den store mængde solcreme og aftersun, som vi tit smører på.

Hvis man bruger en fedtet nat eller dagcreme oveni, så risikerer du at få en hel del tilstoppede porer og bumser.

Tip: spar på cremen og brug kun serum morgen og aften. Det er især vigtigt, at du bruger antioxidanter hver morgen. Antioxidanterne vil forebygge skaderne i huden, som kommer når man opholder sig i solen. Der er en god ide, at gå efter de bedre antioxidantserummer, såsom SkinCeuticals C E Ferulic. Mange antioxidantserummer bliver ødelagt med det samme du åbner emballagen! C E Ferulic består af stabile antioxidanter og serummet er endvidere vandbaseret! Det eminente serum hele året rundt og min favorit af alle!

 

5) Kom over din frygt

Mange er utrolig bange for ikke at blive brune eller få D-vitamin nok, når de anvender en solcreme med høj faktor! Men bare rolig, det gør du! For det første, så kræver det kun få minutters sol, for at D-vitamin behovet bliver dækket.

For det andet kan du opnå den ønskede ”Beyonce tan”, selvom du bruger solcreme med høj solfaktor. En faktor 30+ gør bare, at du ikke behøver at påfører solcreme lige så tit, som hvis du bruger en faktor 20. Endvidere vil solcreme med høj faktor sørge for du ikke får lige så mange rynker, brune pletter og afhjælpe risikoen for hudkræft.